Söndagen den 2 augusti 2020: Inte ett dugg, eller..?


 Kära dagbok…

Den här söndagen har passerat utan att jag har gjort ett dugg, känns det som. Fast det har jag ju. Jag har till exempel läst väldigt mycket. I natt blev det bokbyte från en bok om normala människor till en bok om en änka. På förmiddagen läste jag många sidor i den senare. Boken visade sig vara ett riktigt fynd för 15 kronor på Erikshjälpen. Thrillern Änkan kom ut redan 2016 och var då författaren Fiona Bartons debutbok. En uppföljare har kommit i Kate Waters-serien, Barnet. Den vill jag nog också läsa så småningom.

Sen har jag inte gjort så mycket mer idag än att busa med katterna. Lucifer var mest söndagstrött, medan Citrus har varit ganska galentokig. Mini har jag knappt sett röken av sen familjen Katt fick mat av mig vid sextiden i morse.

 

På eftermiddagen åt jag bullar och kakor och hyfsade tårtan tillsammans med Fästmön och Gymnasisten.

Sista tårtbiten kaffe och boken Änkan

Sista biten av Gymnasistens tårta.

Utöver detta har jag förstås ätit frukost och duschat, bäddat, tömt kattpottorna och samlat ihop ett sopberg som står i hallen och väntar på att bli nerburet till soprummet. Det kan låta som en trist dag och visst har det funnits roligare dar i min kalender. Men… en behöver de trista dagarna för att uppskatta de roliga. Tyvärr har jag haft väldigt ont i magen sen igår kväll. Det kommer som värkar av och till och vill inte riktigt ge med sig. Fast ont blod förgås inte så lätt, så jag lär överleva.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag se den andra delen av Kungahuset Windsor klockan 20 på SvT 1. Mat har jag inte tänkt så mycket på, för tårtan, bullen och kakorna gjorde ju inte precis magen bättre, snarare tvärtom.

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag tvätta lite inför en resa jag hoppas kunna göra i slutet av nästa vecka. Sen måste jag gå ut och köpa yoghurt, för den börjar ta slut. Det blir lite av en egen dag för mig eftersom Anna är engagerad på andra håll i familjeangelägenheter. Jag tror att Mini och jag mest sitter och läser tillsammans i fåtöljen.

Mini närbild

Mitt sällskap Mini och jag sitter nog mycket i fåtöljen i morrn och läser.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 2 augusti 2020: Inte ett dugg, eller..?

  1. Djur är väldigt bra och mysigt lässällskap 🙂

    Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Det är de! Mini ligger gärna hos mig och myser och spinner. Det är helt OK om jag läser, bara jag kliar henne lite grann på huvudet samtidigt: 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.