Mitt bokår 2018: Åtta i majhettan


Ett inlägg om de åtta böcker jag läste i värmerekordets maj 2018.Maj månad och värmerekord. En kan undra om det blir nån mer sommar efter detta. Jag orkade inte läsa riktigt så många böcker som i april. Dessutom har en del av min fritid gått åt till odlingar och familjen. Men det blir alltid en stunds läsning vid frukosten och lunchen och på kvällen, före och efter läggdags. I maj månad läste jag åtta böcker.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Majböcker 2018:

Louise Boije af Gennäs bok BlodlokanAnna Janssons bok Kvinnan på bänkenRebecka Edgren Aldéns bok Den åttonde dödssynden

Karen Clevelands bok Hon som inte vetJojo Moyes bok En andra chansMons Kallentofts och Markus Luttemans bok Heroine

Majgull Axelssons bok Ditt liv och mittSamuel Karlssons bok Den som dödar


Sex av böckerna fick jag i födelsedagspresent 
(Blodlokan, Kvinnan på bänken, Den åttonde dödssynden, En andra chans, Heroine och Ditt liv och mitt). Tack till Anna, Linn och Jordan, vännen Jerry och vännen FEM! Även de övriga två böckerna fick jag, den ena som förhandsexemplar av Norstedts (Hon som inte vet), den andra för recension av författaren och Lind & co (Den som dödar). Tack även till er!

Liksom förra månaden läste jag mest spänningslitteratur (Blodlokan, Kvinnan på bänken, Den åttonde dödssynden, Hon som inte vet, Heroine och Den som dödar). Två böcker var inte deckare, men väl så spännande att läsa ändå (En andra chans och Mitt liv och ditt). De flesta av böckerna ingår i serier (Blodlokan, Kvinnan på bänken, Den åttonde dödssynden, En andra chans, Heroine och Den som dödar). Tre av dessa var första delen i respektive serie (Blodlokan, Den åttonde dödssynden och Den som dödar), medan tre var uppföljare (Kvinnan på bänken, En andra chans och Heroine).

Maj månad blev det inte så många böcker lästa, men däremot fick de flesta högsta omdöme – hela sex stycken (Kvinnan på bänken, Den åttonde dödssynden, Hon som inte vet, En andra chans, Heroine och Ditt liv och mitt). En bok fick högt omdöme (Blodlokan) och en bok fick medelomdöme (Den som dödar).

Månadens bästa bok blev förstås ännu svårare än vanligt att utse. Jag väljer därför två ur olika genrer. Det blir Den åttonde dödssynden och Ditt liv och mitt.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.