Heroine


Ett inlägg om en bok.Mons Kallentofts och Markus Luttemans bok HeroineEn bok som stått länge på inköpslistan
är Mons Kallentofts och Markus Luttemans Heroine, den fjärde delen i Herkulesserien. Därför blev jag extra glad när födelsedagspaketet från vännen FEM innehöll just den boken. TACK! Idag på söndagen läste jag ut boken, som är en studie i våld från första till sista sidan. Ja, en får inte vara ängslig när en läser den här otäcka serien.

Boken inleds med såväl människorov som grov misshandel och gruppvåldtäkt. Polisen Zack Herry har knappt hämtat sig från sin förra insats och från förlusten av flickvännen och deras ofödda barn när han ensam ger sig in i förorten Stallhagen för att försöka hitta den försvunna kvinnan. Våldet mot kvinnan har lagts ut på YouTube och det visar sig vara en bekant till Zack från ungdomsåren. Kriminella gäng har tagit över förorten och Zack ger sig in i ett riktigt getingbo. Dessutom har han bara 24 timmar på sig. Tiden med mera tickar ner…

Den här boken läser jag snabbt, precis som händelseförloppet i den. Händelserna är realistiskt skildrade och författarna väjer inte för att beskriva det råa våldet och dess konsekvenser eller hur lite ett människoliv tycks vara värt för somliga. Det är riktigt otäckt. Den som tänker sig att läsa den här boken bör vara beredd på att den är nästan ännu otäckare än de tre första böckerna. Jag föredrar egentligen mindre blod och mer mystik. Icke desto mindre är boken väldigt bra.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Läs vad jag tyckte om övriga delar i Herkulesserien:

Zack

Leon

Bambi


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.