Lördag kväll den 10 april, Annas födelsedag och måndagen den 12 april 2021: Firande av gin och Anna, med Jenny och Torbjörn och nära och kära


 



Kära dagbok…

Lördagskvällen var den sista vuxenlördagen på ett tag. Hade det varit som tidigare skulle vi nog kanske ha lämnat hemmet även på kvällen. Nu flyttade vi från köksbordet in till fåtöljerna i Salen. Där glodde vi på de sista tre delarna av One lane bridge. Den var bra och samtidigt lite… annorlunda med övernaturliga inslag. Vi firade också GT-dagen en dag försent, men det var det värt! Jag öppnade min julklappsgin från Länna Bruk som jag hade fått av Fästmön och den var underbart god. Jag firade verkligen med stil med min gin-klocka (julklapp 2018 från Annas snälla dotter och boyfriend) samt gin-bricka (julklapp från Anna förra året). Lite senare blev det var sin ostassiett och ett glas vinför middagen var ju inte så omfattande.

∼ ♦ ∼

Igår på söndagen var det Annas födelsedag. Eftersom tiderna är så tråkiga vill en gärna hitta på nåt lite extra trots att det inte var nån jämn födelsedag. Jag lyckades nog inget vidare, men jag försökte förmedla vad jag kände i ett fint kort. Bara två presenter hade jag köpt och inga blommor alls. Så torftigt och jag skäms. Men det är inte läge att skena ute i butiker just nu. Då var det tur att det senare under dan och kvällen kom en krukväxt från ”Jenny” (som egentligen är man och heter nånting heeelt annat!), rosor från Annas snälla mamma samt en underbar bukett från Annas snälla dotter och boyfriend. Jag lyckades klämma fram en födelsedagssång med lite egen text, fixa kaffe på sängen och tände ett ljus. Lite glad tror jag födelsedagsbarnet blev för figurinen från Ulva Diversehandel och boken från Uppsala Bokhandel.


Innan vi klev upp läste jag en stund. 
Det visade sig att boken jag läser helt enkelt får många pluspoäng. Inte nog med att en del av händelserna har utspelat sig i både min hemstad Uppsala och i mina barndomstrakter (Ödeshög, typ, nån mil utanför Motala). Jag figurerar visst i boken också, om än som man vid namn Torbjörn (släkt med ”Jenny”???) och skrockande iförd urtvättade manchesterbrallor…

 

Födelsedagsfika med Annas tårta

Födelsedagsfika i rosa julklappsstrumpor.

Efter uppstigning och en lättare frukost tog Anna itu med renbäddning av Gymnasistens säng medan jag travade runt med Helvetesmonstret*. Jag tror att jag fick tinnitus på kuppen. Anna stängde in sig i Pojkrummet och klarade på så vis sin hörsel. Efter ett hårt pass med montret – jag var genomsvett och högröd i ansiktet – tog jag en välbehövlig dusch. Belöningen blev en fin födelsedagsfika med kakor och tårta tillsammans med Anna. Dagen till ära var jag iförd ett par rosa julklappsstrumpor med katter på. Men jag tror att det var tårbiten och inte strumporna som lockade fram katterna. På bilden syns Citrus närma sig. Sen klädde jag mig, bland annat i en ny Lee-tischa från Thuns och åkte ut med bil till Förorten för att hämta Gymnasisten. På hemvägen plockade jag upp Annas snälla mamma. Jag hade nämligen bokat bord på Akropolis för oss fyra. Restaurangen är ren och fräsch och man sitter med bra avstånd till andra gäster. Maten är god. Det enda som blev en besvikelse igår var den friterade camemberten. Den hade friterats så länge att det inte fanns nån ost kvar i frityrskalet, bara lite ost låg på assietten. Det ville jag inte tjafsa om igår eftersom det var födelsedagsmiddag och Annas snälla mamma skulle bjuda oss, men nästa gång ska jag tala om det. Det blev annars ett ett par trevliga timmar innan jag fixade en taxi som kunde skjutsa hem Annas snälla mamma. Vi hade ju druckit rödvin båda två, precis som ginet från Länna Bruks dryckeshandel. Naturligtvis saknade vi några stycken, men vi kan ju inte vara för många vid bordet, framför allt inte för många som inte träffas regelbundet. Det är så tråkigt. Vi får verkligen hoppas att pandemin avtar snart med vaccineringar för oss alla.


Annas födelsedagskväll rundades av med Snöänglar 
på TV – och snöblandat regn utanför fönstret. Somliga tog en tårtbit medan andra borstade tanden och kröp ner i sängen nån gång mellan 22 och 22.3o.

∼ ♦ ∼

Idag vaknade jag till en riktigt trist dag. Anna hade sovit dåligt och hade ingen vettig lunchmat att ta med, vädret var uselt och det var knappt två grader plus. Framför allt var det ju måndag, men jag jublade inombords eftersom ett av veckans stående möten var avbokat sen i förra veckan. Jag tömde kattpottorna och ordnade ett sopberg i hallen före morgonduschen och frukosten. Diskmaskinen körde vi igår kväll. Jag hann plocka ur den rena disken innan min arbetsdag startade i morse. Sen var det bara att köra på och försöka stå ut till klockan 16. Det kändes delvis lite lättare idag, fredagens möte innebär förhoppningsvis bättre tider så småningom. Trots att jag sov bra i natt kände jag mig inte alls utvilad utan bara så genomtrött. Hela situationen påverkar mig förstås.

Kafferastpromenaden var… uppfriskande. Naturligtvis blev det bomfällning två gånger, så det var tur att jag var ordentligt påklädd. Jag fick gott om tid att beundra huset där farmor och farfar bodde i början av 1960-talet. Det kändes ända in i hjärteroten hur mycket jag saknar min blodsfamilj. Ingen finns ju kvar, ingen nära. Ibland kniper det till och känslan överväldigar mig. Sen tog jag mig samman och passade på att införskaffa TV-tidningen när jag ändå var ute.

∼ ♦ ∼

Katterna har varit ganska sega idag och knappt visat sig. Lucifer har mest legat bakom min fåtölj i Salen, men kom in till Bokrummet en stund där jag satt och jobbade och la sig på en stol bredvid. Mini såg jag inte röken av under hela arbetsdagen. Citrus gjorde punktvisa besök för att få lite godis från skrivbordslådan och ha sönder en av klösbrädorna i papp. När Gymnasisten kom hem tog vi en fika med lite tårta. Plötsligt dök alla katterna upp, men de fick inget smaka.

∼ ♦ ∼

I kväll blir makaroner och korv till middag. Kanske blir det en titt på säsongspremiären av Vem bor här?. Eller också blir det som vanligt, TV:n står på, jag läser och Anna spelar mobilspel. Sen går det att bocka av ytterligare en dag.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = Familjen Katts och mitt namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 10 april, Annas födelsedag och måndagen den 12 april 2021: Firande av gin och Anna, med Jenny och Torbjörn och nära och kära

  1. Ni har hunnit med mycket tycker jag 🙂 Trevligt med födelsedagsmiddag på lokal, det går ju absolut att äta ute om restaurangerna har ordnat det bra med avstånd osv. hälsa ett försenat grattis vettja !!

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Det här är nog det enda stället vi har besökt den senaste tiden. Men nu får vi nog stanna hemma, för smittan skenar i Uppsala.
      Jag ska framföra! 😛

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.