Söndag eftermiddag och kväll den 29 december 2019: Rensning och godsaker


 Kära dagbok…

Klockan var nog närmare 16 innan det blev eftermiddagsfika idag. Och det behövde vi. Anna efter en dag på jobbet, jag efter en värknatt och värkförmiddag – och båda efter handling och före rensning av skåp. Handlingen gick rätt bra. Vi åkte till Gamla Tokerian, pantade burkar och flaskor och fann att där var rätt omgjort. Det blev en kasse med diverse, men också rejält med kattmat. Och After Eight till mig. Fast innan chokladen öppnades tog vi en rejäl gofika med bullar och kakor när vi kom hem.

Söndagsfika

Söndagsfika med bullar och kakor.


Sen var vi lite hemmaflitiga. 
Tillsammans rensade vi ett fruktansvärt tjorvigt skåp med handdukar och lakan. Det blev väldigt luftigt och bra – och en hel säck att ta till återvinning. Anna rensade Gymnasistens byrå också och det blev en papperskasse. Innan vi tog paus igen lyckades vi med gemensamma krafter ta bort den trasiga julgransljusslingan från granen. Jag provade varenda jävla ljus med en hel glödlampa utan framgång. Säcken, papperskassen (gömd på gästtoaletten för tillfället) samt en påse med julgransljusen ska vi åka vidare med i morgon när vi båda är lediga.

Säck och påse i hallen

Till återvinning i morgon.


Det blev ost, kex och vin till middag. 
Vinet hade vi druckit en tidigare årgång av. Denna den senare får lika högt omdöme. Men det var inte för att jag var packad som bilden på ostassietten blev oskarp, jag blev nog lite stressad av en viss katt som for omkring som ett jehu. Bilden på desserten, det vill säga godis, blev desto skarpare. Kvällen avslutades med de tre första avsnitten av säsong två av The Crown.


I morrn ska vi åka med grejorna till återvinning 
och sen gå och handla maten till nyårsafton. Anna jobbar förstås, men vi kan äta middag tillsammans på kvällen. Det lutar åt att det blir nåt med skaldjur och proscecco till det.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.