Måndagen den 4 juni 2018: Vin och TV i kylan


 Kära dagbok…

Vin ost oliver torkade päron

Söndagsfest igår kväll.

Nä i morse var det inte ett dugg svårt att klä på sig jeans och t-shirt i stället för shorts och linne. Och det handlar inte bara om att jag brände axlarna i solen igår, utan om att det faktiskt är kallare idag och blåsigt. Ett tag tänkte jag nästan ta tröja, men eftersom jag promenerar – och promenaden går uppför till jobbet – lät jag bli. Det var helt riktigt. Promenaden blev skön och behaglig och jag pinnade på snabbt eftersom jag var sen. När jag kom till jobbet var jag lagom svettig.

Det är skönt med ett par dagars svalare temperaturer. På onsdag kommer värmen tillbaka. När det är så där varmt blir det varken rödvin eller TV, det blir öl, GT, läsning och skugga. Men igår kväll korkade vi faktiskt upp en flaska Amicone 2015 och tog var sitt glas tillsammans med några bitar ost, fyllda oliver, torkade päron och kex. Vi vill ju helst inte slänga mat och ostarna sjöng på sista versen, tror jag.

Citrus tittar upp

Katterna var lite piggare i morse när det inte var så varmt. Här tittar Citrus upp.

E hade sovmorgon i morse, Fästmön gick först av oss till jobbet. Hon hade lyckats låsa in oss, dessutom. Katterna var lite piggare i morse och åt mer än de brukar när det är varmt, så jag fyllde på med några skedar mat innan jag gick.

Det var faktiskt ganska lugnt på jobbet idag. Jag tror veckan präglas lite av det på arbetet i alla fall. I morgon springer studenterna ut och på onsdag är det inte bara 38 år sen jag själv tog studenten, det är röd dag och ledigt för mig och E. Anna måste jobba som vanligt. E slutar skolan först nästa måndag – och vi får komma om vi vill på avslutningen. Det tyckte jag var roligt att han faktiskt sa – han slutar trots allt åttan… Jag själv hade dött om mina föräldrar och andra vuxna hade kommit till avslutningen i åttan. Den där som slutade i fyllan och villan – vännerna FEM och Mia minns kanske..?

∼ ♦ ∼

Det blir inte mycket vin när det är varmt, inte heller TV, men i kväll ska jag se första delen av tre av brittiska miniserien Rillington Place. Serien handlar om seriemördaren John Christie och hans fru Ethel och utspelar sig under 1940- och 1950-talen. Den är alltså baserad på verkliga händelser. Det låter ruggigt och läskigt och kanske får jag frysa och rysa en stund.

Rillington Place

Ruggigt och rysligt och frysligt på TV i kväll.

∼ ♦ ∼

Yngsta bonusdottern har kommit på besök och stannar nån natt innan hon åker hem. Idag kom hon och hennes pappa hem från England. E ska till pappan på fredag, kvällen innan ska han klippas. Jag ska också klippa mig, men det blir inte förrän på fredag. Jag har världens kalufs så det behövs verkligen. Anna är ledig nästa helg och vi har pratat lite löst om att göra vår årliga utflykt till Emmaus i Gryttby. Inte för att vi behöver grejor, precis, men det är roligt att titta.

∼ ♦ ∼

Jag badar i balja

Inte konstigt att jag är som jag är – jag käkade ju tvättlappar när jag var liten. Men var kommer jag ifrån i världen?

Idag såg jag reklam för ett DNA-test som en kan köpa via Ancestry för att ta reda på härkomst. Det är en sorts dagbok förd av Elaine Clark, som säger sig ha släktforskat länge. Jag har inte släktforskat alls, men min farfar gjorde det och mammakusinen B gör det. Men ibland känner jag mig så fattig på nära släktingar. Ett DNA-test ger mig nog inga nya nära och kära, fast i stället kanske jag får veta hur icke-svensk jag är och att jag kommer från flera håll i världen, håll som jag kanske inte känner till… Lite spännande vore det allt. Eller..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 4 juni 2018: Vin och TV i kylan

 1. Igår var det lite svalare, i morse var det, KALLT 🙂 endast 8 grader så här åkte jackan på.

  Gott med ost, längesen jag köpte hem nån god ost att ha till gott vin. Igår var vi dock och åt trerätters på lokal med jobbet, jag är mätt än…

  Vilken söt lite badtoffla 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Skitkallt här i morse också, bara åtta grader och åtta sekundmeter! Men jag hade medvind till jobbet, så det gick fort uppför.

   Ost och vin är gott, fast bara när det inte är för varmt. Härligt med trerätters. Jag ska äta enrätters lunch nu, inte så dumt det heller. 😛

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Det är ju det jag INTE gör!! Kommer ihåg nåt från skolavslutningen i åttan! Jo, vissa delar i början, sen blev det svart…

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.