Lördagen den 16 december och tredje advent 2017: Packad, med ond handled, fixar det här också


 Kära dagbok…

Laxmiddag

Laxmiddag igår med mycket citronpeppar på laxen – allt för att jag få i mig C-vitamin.

Det blev en lugn lördagskväll för mig. Idag ångrar jag att jag inte tog nån whiskey, för det känns som om infektionen och viruset är på väg tillbaka in i min kropp. Fötter och underben värker, men värst av allt är höger handled. Kanske beror det på kylan – det var sex grader kallt när jag vaknade i morse. Fast kylan i bröstet och näsan är nog mer virusartat. Nåja, jag försöker ta lite C-vitamin i lagoma doser liksom vila. Jag kryddade laxen med massor av citronpeppar – för C-vitaminets skull.

Igår kväll låg jag mest på sofflocket efter middagen. Jag är trött, seg och frusen och om en vecka är det julafton. Jag julpyntade igår genom att ställa fram den julröda servettkorgen som mammakusinen E, som gick bort i våras, har målat och sticka en garntomte i den. Det får räcka. Men vart har tiden tagit vägen? Hoppas bara jag fixar att stoppa viruset, jag har inte tid att bli sjuk.

∼ ♦ ∼

Kaffe och boken Mord vid midnatt på sängen

Söndagsmorgon.

Seg som tuggummi i morse och med en handled som värkte infernaliskt kunde jag knappt hålla boken eller kaffemuggen. Jag vaknade tidigt första gången, men slumrade lite till och en kan väl säga att jag vaknade på riktigt vid 8.30-tiden. Medan kaffet bubblade i perkolatorn vek jag ren och torr tvätt från igår. Fram till klockan tio höll jag mig sen i sängen och läste. Jag upptäckte att mina mediciner håller på att ta slut och messade Fästmön för att fråga om hon ville ha skjuts till jobbet eftersom jag ändå måste ut till apoteket. Det ville hon. En halvtimme senare hittade jag två oöppnade medicinburkar i medicinlådan i badrummet… Men strunt samma, jag behövde göra ytterligare ett ärende ute förutom att gå med sopor. Jag slängde i mig en banan och lite mer kaffe innan jag blaskade av mig, borstade tänderna och åkte iväg. Det sista ärendet gjorde jag till fots och då fick jag lite sol på nosen.

∼ ♦ ∼

Björken på baksidan

Det var ljust mitt på dagen idag och lite sol, till och med.

Den onda handleden till trots har jag grejat en del här hemma. Mitt dåliga samvete tvingade mig att klättra på en stege i förrådet och byta glödlampa. Det är nog sannerligen jag som har sett till att den la av igår, inte dem jag delar förrådet med. Det var tur att det var så ljust på dagen att jag såg att byta! Fast det blev mörkt redan vid 14-tiden. Då hade jag brutit för frukost, yoghurt med honung och müsli, och en mugg kaffe.

Jag har packat ytterligare ett par kartonger med sånt jag är lite rädd om och ska köra till nya hemmet själv. Vidare har jag tagit ner en hylla och lite krokar. En maskin jeans fick gå under tiden. Ur frysen har jag plockat fram den allra sista matlådan. Tror det är nån sorts thaimat i den. Det blir bra, det är inte nån stor portion, men jag är inte så hungrig.


Men bäst av allt… 
Jag har nu gått igenom och rensat alla skåp och lådor i köket utom städskåpet (en måste spara nåt). Och så har jag förstås kyl och frys att gå igenom, men där är inte särskilt mycket mat. Frysen blir perfekt att rensa när den ska frostas av. All mat, torr som våt, fraktar jag förstås själv. Resten får packarna packa (inte kläder, förstås). Tills de kommer är det knappt två månader. Det ger mig tid att gå igenom lite mer papper och kanske packa något mer som jag ska ta själv. Jag är nöjd. Jag fixar det här också. 

Tomte i servettkorg

Jag fixar det här.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 16 december och tredje advent 2017: Packad, med ond handled, fixar det här också

 1. Agneta skriver:

  Du SKA vara nöjd, jag är imponerad – önskar att jag varit lika noga med rensning och uppmärkning när vi flyttade!

  Hoppas du vinner kampen mot bacilluskerna – det ska finnas nåt som heter typ Coldzyme som visst stoppar förkylningar, en f d jobbarkompis körde med det, hon påstod att det hjälpte! Ska sprayas i halsen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag bara MÅSTE rensa, har ju bott på samma ställe i typ 23 år. Jag flyttar visserligen till större, men jag blir sambo också. 😃

   Tack för tipset!!! 👍🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.