Brev från fadderbarnsfamiljen – fast inte min, dårå…


Ett inlägg om felbrev.


 

Uppdaterat inlägg 2: Tja, det visade sig att den Rebecca Smith jag hittade på nätet inte var den rätta. Men däremot hörde Barnfonden av sig och kommenterade en bild om brevet på Instagram. Eftersom flödet där är så snabbt numera höll jag på att missa kommentaren. (Nåt direktmeddelande kunde de inte skicka eftersom de inte följer mig tillbaka på Instagram. Däremot vet jag att de följer min blogg, denna, där jag har kontaktuppgifter i högerspalten. Konstigt… Barnfonden kanske behöver nån som är lite bra på sociala medier..?) Jag ombads ringa eller mejla, jag gjorde det senare och skickade då med länken till det här inlägget. Senare samma kväll, den 3 april, kom svar på mitt mejl att jag gärna fick skicka dem brevet till Rebecca Smith och att ett brev från Oscar till mig nogtroligen är på väg. Vi får se vad som händer. Jag postar Rebecca-brevet den 5 april. To be continued…

Uppdaterat inlägg: Vem uppfann Internet??? Helt fantastiskt, men jag har hittat en Rebecca Smith som är engagerad i fadderbarnsverksamhet i Storbritannien och nu har jag skickat över ett meddelande för att se om det är hennes brev jag fick! Spännande!

∼ ♦ ∼

Å, så besviken jag blev igår! När jag kom hem låg det ett brev från Barnfonden i Uganda, ett brev som jag trodde var från mitt fadderbarn Oscar. Närå, det var ett allmänt brev inklusive Oscars adress med mera, denna gång på engelska. Jag har tidigare fått samma information på svenska. Nåja, jag satt väl och funderade på om jag skulle skriva eller inte, men just nu har jag rätt mycket annat. Lite besviken blev jag allt, för jag tänkte att mitt fadderbarn kanske ändå hade förekommit mig och skrivit till mig, först.

 Brev från Barnfonden

Ett brev från Barnfonden kom igår.

 

Brev från Rebecca Smiths fadderbarns familj

Brev nummer två från Barnfonden – fast inte till mig utan till Rebecca Smith.

Jag tog en tur i bilen senare på kvällen för att få träffa Fästmön en stund. När jag kom tillbaka hem, vid 21.30-tiden, upptäckte jag ett nytt brev från Barnfonden i postboxen. (Brevbärarna jobbar tydligen kväll igen.) Ivrig slet jag upp det, för nu var jag ju säker på att Oscar hade skrivit till mig.

HA! Efter att ha sprättat kuvert nummer två från Barnfonden blev jag ännu mer besviken. Brevet var nämligen till Rebecca Smith, från hennes fadderbarns familj, och inte till mig från mitt fadderbarn(s familj)… Undras om Rebecca Smith blev lika besviken som jag, hon kanske fick mitt brev..? Det var förresten inte enbart ett brev utan också ett foto. Jättetrist att brevet kom fel och nån adress till Rebecca Smith har jag naturligtvis inte. Nu undrar jag förstås om mina månadspengar verkligen kommer fram till Oscar eller inte… De kanske går till… Rebecca Smith..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Diskutabelt, Familj, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Brev från fadderbarnsfamiljen – fast inte min, dårå…

 1. uppsalaewa skriver:

  Ring eller skriv till Child Fund. Vi har fadderbarn i Brasilien genom Action Aid och där har det funkat jättebra i alla år. Vi får handskrivna och sedan översatta brev från vårt fadderbarn och även en liten tidning kring arbetet Action Aid gör i det område fadderbarnet bor. Hoppas att det rättar till sig med Oscar.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ärligt talat tror jag inte att det är möjligt att lokaliera felet. Brevet är avsänt från Uganda och jag tror att nån helt enkelt har satt fel adressetikett på Rebecca Smiths brev. Jag kan bara hoppas att nåt brev som jag skulle ha fått inte är på avvägare. Fast om Rebecca Smith såg det här inlägget skulle jag ju kunna vidaresända brevet och fotot till henne.
   Anna har haft fadderbarn via Barnfonden länge och det har aldrig krånglat.

   Jag hittade en Rebecca Smith på nätet som har bloggat om fadderskap och skrev en kommentar där angående detta. 😛 Tänk om det är rätt Rebecca Smith och tänk om hon ser det!!! (Hennes bloggpost är nästan ett år gammal…)

   Gilla

 2. Oj, var det samma namn till Oscar ? isf skulle man ju kunna bli lite misstänksam… men, det kan ju vara bara ett administrationsfel såklart.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.