Söndagen den 5 juni och måndagen den 6 juni 2016: Smakprov


 Kära dagbok…

 

Arraksboll

En myrstack som kittlade dödsskönt i min överfyllda kista.

Att säga att den här helgen har gått i ätandets tecken vore inte att ljuga. Jag åt rätt mycket redan på fredagskvällen och under lördagen. Söndagen inledde jag med mitt dagliga bröd, det vill säga lingongrova och min bok på gång. Jag kunde faktiskt ta sovmorgon ända till 8.30, för det var tyst i huset.

På eftermiddagen hämtade jag Fästmön efter jobbet – med målet att vi skulle gå till Kreta och… äta. Först fick Anna den rosa påsen. Sen stannade vi till på ICA Solen för lite bashandling (jag lät bli gårdagens smakprovning – det var ju av grönsaker), men efter att ha tvingat in minstingen under duschstrålen traskade vi tre genom skogen till mormor restaurangen. Då hade vi fått jaga ut katterna ur sopskåpet hos Anna. Lucifer skulle bara in dit. Hans syster Citrus, lite fegare, tyckte att det var roligare att leka med brorsans svans.

Trerättersmiddag – fetaoströra, kyckling och camembert – blev det för Annas och min del med en hel karaff husets röda vin (okänd sort, men lätt och helt OK) till. Yngsta bonussonen nöjde sig med tvårätters – pizza och coca-cola. Hemfärden genom skogen var inte lika rask. Magarna stod i fyra hörn. Men märkligt nog klämde jag ner en myrstack arraksboll lite senare. Kanske för att det kittlade så dödsskönt i kistan? Kvällen avslutades med kattgos och läsning. Arbeterskan knoppade in då och då i soffan. Efter fyra arbetspass är det helt begripligt!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Nationaldagen började med en ännu längre sovmorgon. 
Sen fortsatte ätandet. Anna fixade go-frukost och vi intog den på hennes balle* tillsammans med tre halvtokiga katter. Lucifer vill alltid gärna se andra sidan av skyddsnätet, medan Citrus äter blommor. Mamma Mini ligger mest och njuter i solen. En och annan insekt slank förstås ner i kattmagarna. Det är verkligen tur att katterna inte huserar på min balle med tanke på mina hyresgäster, familjen Talgoxe.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Efter frukost vidtog dagens arbete: kasta saker och storhandla. 
Jag åkte en tur med kläder till insamlingen först. Därefter packade vi Clark Kent** full med elektronikskrot och annat som vi sen dumpade i kärl för sådant avfall på annan ort än Förorten. Eftersom både Anna och jag har ont i våra axlar nyttjade vi en bänk med hjul för några av de tyngsta sakerna. Förresten har jag fått ont av hälsporren i höger fot igen. Baskade sporre, den var ju nästan utläkt!

Att handla med Anna… är lite av en prövning. Samtidigt är det väl bra att hon noga överväger varje inköp. Men precis allt ska klämmas och kännas på av Den Mest Älskades små händer. Själv skulle jag handla typ fem saker, däribland en ny toaborste. Fanns inget alls jag ville klämma på.

Belöningen blev sen en riktig gofika hemma i Himlen med Ulvagubbar och vaniljglass med krossad choklad. Ett fat med kakor hjälptes vi åt att länsa, jag och yngsta bonussonen.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Nu sitter jag hemma hos mig
och funderar på om jag ska ställa fram lite middag – kallskuret med mimosa sallad. Mamma har fått ett samtal och tvättmaskinen har tvättat jeans. Det här blogginlägget är strax färdigt. Anna har ingen wi-fi hemma längre, så jag har varit datorfri ett dygn. Jätteskönt! Fast jag är tacksam gentemot Telia att det inte kostar mig en spänn att Instagramma – det är ju lite kul att skicka upp en och annan bild.

Snart ska jag packa min jobbväska – i morgon är det dags för en ny härlig arbetsvecka. Men innan jag tar kväll ska jag träna på min finska… Notera att det inte har ett dugg med nåt ätbart – som korvar – att göra!!!

Korvaspray

Endast för träning i finska. Har inget med nåt ätbart att göra.


Jag hoppas att du har haft en bra helg!


*balle = balkong

*Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort. Och så mycket som jag har ätit i helgen undrar jag hur jag ska komma i mina jeans i morgon bitti…

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 5 juni och måndagen den 6 juni 2016: Smakprov

 1. Agneta skriver:

  Låter som du haft en bra helg :-)!
  Korva – det väl öra på finska det?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa, två dars vila, god mat och dryck och sen lite jobb på nationaldan! 😛

   Jepp, korva är öron på finska och har inget med svenska korvar att göra.

   Gilla

 2. Ja ni verkar haft fullt upp i helgen, mycket gött att äta också 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.