Vännen FEMs födelsedagskväll och mammakusinen Ms födelsedag 2020: Grattismänskor och buskatter


 Kära dagbok…

Många födelsedagar är det nu i december bland mina nära och kära. Igår fyllde vännen FEM år. Jag ringde henne på kvällen och det blev ett samtal på nästan en halvtimme. Så gott att talas vid! En lider brist på det sociala i dessa coronatider.

Idag är det mammakusinen M:s födelsedag. Hon fyller dessutom jämnt. Både hon och vännen FEM bor i Metropolen Byhålan, så även avståndet är ett hinder att ses. Men vännen fick en bokpresent och till mammakusinen ska en decemberbukett ha levererats från Interflora under dagen.

Dessutom har båda två fått en massa tankar från mig både igår och idag. Grattis på era dagar!

Mammakusinen M o vännen FEM omger mig

Tofflan i mitten, mammakusinen M till vänster och vännen FEM till höger på en bild från mars i år. 


Men det är inte bara dessa två som har eller ska firas.
Idag är det Anna-dagen och det är kära Fästmöns namn. Grattis på din dag också! (Fast du fick ju förstås påminna mig i morse…)

Jag och Anna med solen bakom o stängda munnar

Dagens namnsdagsbarn till höger i bild.

∼ ♦ ∼

Idag har vädret varit ungefär som igår. Vi kan vänta oss lägre temperaturer och nederbörd framöver. Möjligen lite snö, men mest regn. Det känns rätt trist just nu, detta gråbruna, men jag är heller ingen snömänniska. Kanske sitter det i från alla tillfällen genom åren före jul när jag skulle resa neråt landet och snön orsakade antingen tågförseningar eller framkomlighetsproblem på vägarna. Men det kan få komma lite snö över jul och nyår, sen räcker det för min del. 

Jag tog sedvanlig kafferastpromenad på förmiddagen och passade då också på att titta in till Butiken på hörnet för att köpa nåt gott till Anna-kaffet. Men jag upptäckte också att Bibliomanen hade öppnat sitt skyltfönster för insyn. Inga öppettider fanns anslagna och det verkar som om innehavaren enbart driver försäljning av böcker via Bokbörsen på nätet. En mindre skylt på ett fönster angav att det bakom rådde bokbinderiverksamhet. Spännande!


Innan jag gick ut idag, vis av gårdagens erfarenhet,
försökte jag blockera tillgängligheten till jobbdatorn, den som Citrus är så sugen på. En riktig lite busa är hon, kissan! Idag har jag för övrigt bland annat jobbat med arbetsmiljöfrågor, vilket ju är lite intressant med tanke på ergonomin här hemma… Jag har också jobbat med en del texter samt diskuterat hur vi hanterar vissa ärenden som just nu ibland hamnar i limbo, känns det som.

Lite förstärkning mellan jobb, lunch och Anna-kaffe blev innehållet i dagens lucka i chokladkalendern. Här fanns en härlig chokoladkula som jag glupskt mumsade i mig. Tydligen var fler än jag sugna… Matkön ringlade sig på en av bänkarna i köket.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag tillfälligt lämna hemmet för att delta i ett möte med max åtta personer i en stor lokal i en närbelägen kyrka. Inte trodde jag att en årsstämma skulle vara så lockande! Vi får se om jag får tillträde, annars blir det till att vända hem igen. Då har jag i alla fall fått en liten kvällspromenad.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.