Recension: Akut viol


Ett recenserande inlägg om en lyrikbok.Lina Hagelbäcks bok Akut violDet händer att jag ber om att få läsa och recensera vissa böcker. 
Det gjorde jag med Lina Hagelbäcks senaste diktbok Akut viol. Det var länge sen jag läste lyrik. Länge sen var det också som jag verkligen ville läsa lyrik. Innerligt varmt tack, Lina Hagelbäck, för att jag fick läsa din bok!

Den här boken speglar en kärlek som inte är enkel – precis så som kärlek är. Det djupt, passionerat – och både sällsamt och sårbart. Det är inte helt enkelt att läsa lyrik, det är inte helt enkelt att skriva lyrik heller. Genom att dikter ofta är sparsamma på ord är det av yttersta vikt att poeten väljer de rätta. Och med de rätta menar jag både de ord som avses och de ord som berör.

Boken är på cirka 100 sidor. En dag tog det mig att läsa den. Jag behövde pausa då och då och läste i tre olika delar. Mellan delarna fick jag en hel del att tänka på. Skörheten i orden, kärleken och livet, men också kraften i allt detta.

Lina Hagelbäck skriver dikter som är som målningar. Omslaget till den lilla boken tycker jag mycket om. Och det är så rätt till Akut viol. Nu vill jag läsa mer av författaren! Jag är helt… medtagen – i positiv bemärkelse.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.