En änkas list


Ett inlägg om en bok jag har fått.Frances Galleymores bok En änkas listFör tillfället har jag inga recensionsböcker på gång. 
Däremot har jag semester. Vad passar väl bättre då än att ta välja en deckare, tillika den tredje av fyra pocketböcker som jag fick av vännen FEM i maj?! TACK! Jag tyckte att Frances Galleymores titel En änkas list lät spännande och valde den. Nu har jag läst ut den här boken som har ett antal år på nacken, skulle det visa sig. (Boken kom ut 1999.) För vem vet till exempel vad disketter är idag..?

I den här boken finner sig Zoe Maker plötsligt vara änka. Detta har föregåtts av ett kryptiskt, nattligt telefonsamtal från maken Charlie. Framåt morgonen hittas Charlies kropp under en bro. Allt tyder på att det är självmord, men Zoe uppfattade vid det sista telefonsamtalet Charlies varning: lita inte på nån! Polisen gör inga större framsteg i utredningen, så Zoe bestämmer sig för att göra det själv, särskilt när det enda vittnet plötsligt försvinner. Under resans gång finner Zoe såväl oklarheter som svek, men driven av sorgen vill hon få veta sanningen. Och den visar sig handla om seriemord.

Det är ganska drygt att komma in i handlingen i den här boken. Jag tycker att den är lite för svart. Karaktärerna vill inte riktigt fastna. Alla sörjer vi en död på olika sätt, men den här änkans sorg ger inte läsaren nån direkt lust för empati. En deckare ska vara snabb och spännande. Den här boken är seg och inte alls särskilt spännande förrän möjligen i slutet. Fast då har jag listat ut vem mördaren är, bland annat eftersom motivet avslöjas för tidigt. (Det finns liksom bara en möjlig skyldig.) Historien i sig är alltför osannolik för att vara bra.

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.