Mina sista två lediga dagar på vinterns långledighet 2021: Bokbytt och välstädat – typ tre sekunder


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan fåtölj

Svårt att sitta, men i morrn är det ändå slutsuttet.

Jul, nyår, trettonhelg och min vintriga långledighet är slut. Eller ja. Det återstår lite ledig tid till i morgon bitti, men inte mycket. Det har varit en skön ledighet, men också en ledighet med sorg och krämpor. Att förlora en närstående, som en visserligen inte är släkt med fast gillar ändå, är ledsamt. Jag försöker finna tröst i att h*n slipper plågas mer, denna person som bara för några år sen var väldigt aktiv. För egen del har jag försökt vara aktiv här hemma idag. Igår kväll sa ryggen ifrån igen, för hundrade gången den här ledigheten. Jag får ont, har svårt att sitta, böja mig etc. Dessutom värkte vänster knä och vänster arm gav sig också tillkänna. Knäet tror jag har blivit ett väderknä, för idag snöar det för fullt.

Fästmön har också ont i ett knä, men i övrigt är vi friska – vad vi vet. Det ska bli skönt att Anna får sin första dos vaccin på torsdag.

∼ ♦ ∼

Vad har jag gjort de här två sista dagarna? Märkligt nog har jag drömt mardrömmar båda nätterna. Det har varit riktigt otäcka drömmar, så dem glömmer vi.

Jag har inte avgett några nyårslöften, men har satt som mål på Goodreads att läsa 110 böcker i år och att laga mer mat här hemma. Att jag har läst som 17 under ledigheten är tydligt. Och igår lagade jag mat igen. Till maten kunde vi dessutom prova ett nytt vin.

Men läsningen då? Jag började läsa kapitel 26 igår och kapitel 34 i morse innan det blev bokbyte. Jag bara älskade den tionde Gamache-boken! Nu har jag grabbat tag i en kvinnohistoria som jag har fått för recension och som inte kommer ut i handeln förrän om ett par, tre veckor ungefär.

 

 

Vän af Ordning inser att jag inte läste så mycket igår. Vadan detta? Jo, vi körde ju etapp två av julavmöblingen. Jag började under dan medan Anna jobbade och sen fortsatte vi tillsammans på eftermiddagen. Anna packade ner i lådor det jag hade plockat ner från väggar, hyllor och andra ställen. Jag var uppe på vinden två gånger med julgrejor. Nu återstår stakar och stjärnor, men lådan till dem är nerplockad och själva armaturerna hamnar väl däri i veckan.

Tomtar och julsaker på sängen

Bara en bråkdel av alla våra julsaker…

∼ ♦ ∼

Idag då, förutom bokbytet? Tja min sista lediga dag har jag mest ägnat åt städning, förutom att tömma diskmaskinen på ren disk, kattpottorna på skit, åka ner med sopor och bädda sängarna. Igår när jag plockade ner julsakerna dammade jag. Idag dammsög jag och torkade golven i köket, hallen, Salen, gästtoan och badrummet. Det doftar rent! Familjen Katt var inte överförtjust, men busade friskt när jag var färdig – naturligtvis så att tufsar och kattsand yrde över vårt hem som fick vara välstädat i tre sekunder.

Det var bra för ryggen att röra på mig (med Linnex på, förstås!), men sen blev jag trött och satte mig i fåtöljen en stund. Jag skrapade en julklappslott utan att ha tur och jag löste ett sudoku. Lika spännande som Gamache-boken, nästan!

Trisslott i julklapp utan vinst

En tur, men spännande skrapning ändå.

∼ ♦ ∼

Till söndagsmiddag bjöd jag Anna på grillad korv med bröd och tillbehör. Jag börjar visst bli riktigt haj på ugnen. Så till den milda/heta grad att brandvarnaren gick igång och katterna som snodde runt benen försvann som tre avlöningar. Men nu har vi ätit korvar (mina av kalkon) i lugn och ro, sista måltiden på den julröda duken denna gång. Katterna äter kvällsmat i köket. Anna har telefonerat med sin snälla mamma och moccamastern puttrar.

Kalkonkorv med bröd o tillbehör öl

Söndagskorv med bröd.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mina sista två lediga dagar på vinterns långledighet 2021: Bokbytt och välstädat – typ tre sekunder

 1. Beklagar er förlust ❤

  Jag gick i morse lös på de attiraljer som hör julen till, nu ligger dom på samlat ställe och ikväll skall dom upp på vinden tänker jag. Sen, är det dags för mig med en rejälare städning insåg jag…

  Skönt att dom börjar komma igång med vaccin, och vi får hoppas att det ramlar in doser så allt fler kan få det.

  Jag åt också korv med bröd igår, så gött ibland (och lättlagat 😉 )

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, så ledsamt! 😥

   Granen står i delar i säckar på balkongen fortfarande, kom inte iväg till nån återvinning i helgen. Julsakerna är borta, de flesta, i alla fall, men idag hittade jag en tomte i en lampa! 😛 Stjärnor och stakar vet jag inte riktigt när vi tar, det är ju Knut på onsdag.

   Idag åt vi fisk, det kändes nyttigare än körv, men körv ä gött!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.