En sång för Hedda


Ett inlägg om en vunnen julbok.Annika Estassys bok En sång för HeddaDet händer att jag publicerar ”recensioner” hos Omnible
Ofta är det inga regelrätta recensioner utan i princip mina bokinlägg, men givetvis lägger jag ut även recensionerna. Det händer också att jag vinner böcker för detta. I slutet av november vann jag Annika Estassys Bok En sång för Hedda, som på sätt och vis är del två i Månebyserien. Del ett är Gröna fingrar sökes. Den fick jag för recension våren 2018 och gillade mycket. Så trots att uppföljaren är en så kallad julbok hade jag ganska höga förväntningar.

Linas, egentligen Evelina, tillvaro förändras rejält. Först förlorar hon jobbet som kommunikatör (!), sen får hon ett livstecken av sin biologiske far Björn, en pappa hon har fått höra dog i en olycka för många år sen. Lina beställer en resa till Argentina över jul, inspirerad av tangokursen ledd av Rico. I stället hamnar hon – och Rico! – i Måneby för att fira traditionsenlig jul med Linas familj. Linas mamma Hedda har nämligen gjort illa sin arm. Nu har hennes gästgiveri inga gäster till jul. Företaget går knappt inte runt. Men värst av allt: varför har Hedda ljugit?

Det här är en riktigt trivsam liten bok. Men den är inte bara trivsam, den har sina mörka sidor också. Hur skulle den annars kännas så realistisk om den dolde Linas ätstörningar, brodern Jespers livskris (?), systern Jennis ytlighet, mamma Heddas hemligheter och pappa Lennarts kommande Kanaderesa? Alla människor har önskningar och drömmar och i den här boken får jag som läsare titta in i deras inre och se. Personskildringarna är makalöst levande och jag retar mig lika mycket på Jennis ytlighet som hennes storasyster gör – trots att jag inte har syskon själv. Lagom mycket kärlek, känslor och relationer blandas med hemligheter av såväl goda slag som oroande i den här julboken.

Toffelomdömet blir det högsta. Det här är en värdig uppföljare till Gröna fingrar sökes.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.