Fjärde advent 2020: Uppsalas finaste kungsgran blir Uppsalas finaste julgran – på onsdag?


 Kära dagbok…

Ytterligare en härlig sovmorgon här. Jag tror att jag är rejält sliten. Det handlar inte bara om en tung arbetsbörda på jobbet, det handlar om att det har varit tungt där en längre tid på andra sätt. Därför ska jag göra mitt allra bästa att skita i jobbet i tre veckor nu. Men jag ska gå in då och då och kolla mejlen – det är en överlevnadsgrej. Nog om jobbet!!!

∼ ♦ ∼

Sovmorgon och sen frukost var jätteskönt. Fast ryggen var besvärlig redan från start idag. Det lär bli tufft för mig att kliva upp klockan sju i morgon bitti, men om jag vill undvika folk på väg till frisören måste jag utstå detta. Det gör faktiskt inte så mycket, vi har många kommande härliga sovmorgnar också.

Anna vid frukostbordet

Fästmön avnjöt också en sen frukost idag.

 

Idag fanns det inte så många måsten. Ingen julmat skulle tillagas och dammsugning och lite veckotvätt gör jag i morgon. Det enda som skulle göras var att köpa gran. Och så skulle chokladkalendern öppnas, förstås. Idag hittade jag en liten chokladhare som jag mumsade i mig med nyborstade tänder.

 

Årets 2020 julgran på balkongen

Uppsalas finaste kungsgran väntar på att få bli Uppsalas finaste julgran.

Vi hoppade in på Kvarnen innan vi köpte gran för att kompletteringshandla på Korgtassen. Idag stannade jag utanför medan Anna gick in. Nästan allt hon köpte fick plats i hennes medhavda ryggsäck utom två sköra saker som hon tvingades bära i handen.

Men det gick bra i alla fall, både att hitta en fin kungsgran (som inte skulle vara så hög och stor) och att bära hem den. Jag hade hoppats på att Gymnasisten skulle hjälpa till att bära, men det var inte att räkna med. Nu vilar Uppsalas finaste kungsgran i en hink med vatten på balkongen. På onsdag ska den bli Uppsalas finaste julgran.

När vi var och handlade hade ingen av oss nån tanke på att vi kanske skulle köpa nåt gott till fjärde adventsfikat på eftermiddagen. Men Anna lyckades som alltid trolla fram godsaker. Ja, lite har vi nu nallat på julgodiset. Det gör faktiskt ingenting, jag tror att vi blir mätta på både mat och godis i jul ändå.

∼ ♦ ∼

I eftermiddags blev det äntligen tid att byta böcker. Jag läste ut den underbara lilla boken om Kentuckys ridande bibliotekarier och har nu bytt till en julbok som jag vann hos Omnible i november. Det är andra delen i Månebyserien av Annika Estassy och den handlar om frihet, förlåtelse och försoning.

Böckerna Bergens stjärnor och En sång för Hedda

Bokbyte från ridande bibliotekarier till en julbok om frihet, förlåtelse och försoning.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag skriva en lista på sånt jag måste fixa före jul. Listor är bra. Jag är glömsk. Till söndagsmiddag blir det kycklingchorizo med bröd för min del. Det minns jag. Och att det är sista delena av Jakten på en mördare klockan 21 på SvT1.

Annas två tomtar varav en som läser

– Listor är bra, du Anna!
– Ja, du kan inte läsa hela tiden, Tofflan!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.