Annars skjuter jägaren mig


Ett inlägg om tredje del på svenska i en tysk kriminalromanserie.Nele Neuhaus bok Annars skjuter jägaren migHur många böcker
som har kommit ut i Nele Neuhaus Frankfurt-serie/Kirchhoff-Bodenstein-serie är rentav oklart. Men vad jag förstår finns tre böcker i serien utgivna på svenska. Första delen fick jag i julklapp ett år av vännen FEM. Del två fick jag för recension från Bonniers (länkar till mina inlägg om böckerna finns längst ner i det här inlägget!) För ett riktigt bra pris köpte jag den tredje delen av dessa tre, Annars skjuter jägaren mig, hos Uppsala Bokhandel.

Kriminalinspektör Pia Kirchhoff har gift sig i hemlighet och nu väntar en härlig semester och dito bröllopsresa. Men så startar en serie till synes random skjutningar. Människor utan nån koppling till varandra mördas i sina hem och/eller i sällskap av nära och kära. Några fiender tycks offren inte ha. Pia Kirchhoff väljer att avstå från sin resa. Tillsammans med sin chef Oliver von Bodenstein griper hon sig an fallet. Skjuter mördaren godtyckligt ihjäl folk eller hänger allt ihop i en djävulusisk plan?

Det här är riktigt spännande direkt från början. Som läsare får jag följa såväl poliserna som mördaren, men mördarens identitet är inte känd för mig. Polisernas arbete leder fram mot att morden hänger ihop. Dessvärre störs deras arbete av en underlig profilerare. Handlingen utspelas i december, i juletid, och influensatid, vilket gör igenkänningsfaktorn hög. Men… kapitlen är i längsta laget och jag tycker att boken är onödigt pratig på vissa ställen, främst från mitten och framåt. Där finns händelser och personer som inte riktigt för berättelsen framåt. Det känns som att de mest finns med i boken som utfyllnad.

Jag gillar emellertid den här serien och författarens skriver bra och trovärdiga kriminalromaner – polisarbete kan med all säkerhet kännas som ganska långsamt arbete ibland, inte alls lika rafflande som på TV. Därför blir Toffelomdömet inte det högsta, men högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Övriga böcker jag har läst i serien:

Snövit ska dö

Stora stygga vargen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Annars skjuter jägaren mig

  1. Mösstanten skriver:

    Jag har läst en bok av den här författaren och jag tyckte inte att den var så bra. Fråga mig inte vad den heter för det minns jag inte. Men den här verkar bättre på din beskrivning. Jag tror att jag stoppar in den i min deckarlista. Tack för tips!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.