Fredag kväll den 23 oktober och lördagen den 24 oktober 2020: Baserat på sanna historier


 Kära dagbok…

Det blev tvårätters till middag igår på fredagen, kan man säga. Fästmön lagade till underbart god lax och egna potatisklyftor i ugnen. Tre sorters såser serverades till och godast var nog örtsåsen. Ett prosecco förgyllde måltiden med sina bubblor även om örtkryddorna och vinet inte gick helt bra ihop. Desserten stod jag för (eller snarare Butiken på hörnet) i form av var sin spindelkaka. Till kakan förnöjdes jag också av en bra bok, men eftersom vi såg ikapp två avsnitt av Drottningarna orkade jag inte läsa ut boken. Ändå satt vi upp till klockan var närmare halv ett… De avsnitt vi såg av Drottningarna handlade om Karin Månsdotter och Kristina och var mycket intressanta! Lustigt nog fastnade det att båda blev 62 år, bara. Fast det kanske var mycket på den tiden… Ytterligare fem avsnitt väntar.


Innan vi gick till sängs
tyckte jag att vi var värda några nya böcker. Tillsammans valde vi denna kvartett, från Adlibris som hade bäst pris inklusiver rabatt från mitt fack:

Lustigt nog är tre av de fyra böckerna baserade på sanna historier. Dessutom börjar tre av författarnas förnamn på M. Och tre av böckerna är skrivna av kvinnor.
Hälsningar Klubben för värdelöst vetande

∼ ♦ ∼

Lördag… Jag sov ända till 7.30. Då var jag tvungen att gå upp eftersom blåsan var sprängfylld. En hel natt hade jag nämligen sovit utan att kliva ur sängen. Jag vaknade bara två gånger under natten, dessutom. När kaffet var bryggt, katterna fått frukost och en kattspya var torkad kunde jag äntligen läsa de 30 sista sidorna i Mörkermannen. Men… inte förrän den 2 november publicerar jag min recension här på bloggen, för det är första recensionsdagen. Jag bytte bok till en av de två häftade böckerna jag köpte på Erikshjälpen. Det blev byte från en kriminalroman till en spionroman, alltså. Den senare kostade mig 15 spänn och det är den säkert värd. Jag får i alla fall träna på min engelska.


Resten av lördagen blev det sedvanliga bestyr
såsom handling, disk och fika. Vi tog en tur med nya bilen och medan mina sambor var i en affär och handlade satt jag kvar i bilen och försökte läsa mig till vad vissa symboler på displayen och knappar är till för. Det gick inte så bra, utan jag fick ta med mig instruktionsboken upp i lägenheten när vi kom hem.

Jag handlade också lite på egen hand, bland annat fyra ganska enkla och röda italienare. Tre av fyra appassimento. I kväll dricker vi en från Tommassi, ett vin som vi har druckit många gånger tidigare. För årgång 2018 tar Systembolaget endast 99 spänn. Bilen och vi tog en sväng till ICA Maxi Gnista där jag lyckades handla för 1 600 kronor, nästan.

 

I kväll äter vi stekt kyckling och potatisgratäng till appassimentovinet på egen bild i bildspelet ovan. Jag kan mycket väl tänka mig att det blir TV-tittning sen. Det är bland annat Grantchester och en film om Astrid Lindgren som jag gärna vill se i kväöll.

∼ ♦ ∼

Och katterna lär vara med oss, de är inte längre osnygga så länge som Lucifer och Citrus tvättade varandra idag mitt på dan…

Lucifer och Citrus tvättar varandra

Rena Tisslingar.

∼ ♦ ∼

=>> Glöm nu inte att vi får tillbaka en timme i natt, det vill säga backa klockan en timme – det blir normaltid!!!


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 23 oktober och lördagen den 24 oktober 2020: Baserat på sanna historier

  1. Lisa & Lilly vill jag också läsa. Den låter jättebra.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.