Luften är fri


Ett inlägg om den tredje delen i Kouplan-serien.Sara Lövestams bok Luften är friI mitten av juli gjorde jag ett bokfynd på Myrorna i stan. 
Jag hittade den tredje delen i Sara Lövestams Kouplan-serie, Luften är fri, inbunden och i bra skick för 20 spänn. Boken kom ut 2016. Först tvekade jag lite med inköpet eftersom jag inte hade eller hade läst del två, bara del ett, men jag slog till. Del två inköptes på nätet. Den, liksom den tredje delen, har jag nu alltså läst. Återstår del fyra

Men del tre, dårå… Kouplan är tillbaka i Stockholm och lever där som hemlös och flykting utan uppehållstillstånd. Han får ett uppdrag av en Ulrika (!) i Bromma att spana på maken Håkan, som hon tror är otrogen. Kouplan tar sikte på Håkan, men kommer snart på att det handlar om nåt helt annat än otrohet. Frågan är bara vad. Samtidigt tampas Kouplan med det faktum att han snart har rätt att söka asyl igen. En inte helt okomplicerad tillvaro för nån som inte bara är flykting och hemlös utan även är könsbytare…

Denna den tredje delen om Kouplan är inte så mycket deckare. Snarare ligger författarens fokus på hemlöshet och asylsökande flyktingar. Inte helt förvånande med tanke på att hon är SFI-lärare. Kouplan har en tuff tillvaro, det förstår jag. Beskrivningarna av andra hemlösa, människor som är både omtänksamma och opålitliga, känns väldigt trovärdiga. Jag hade emellertid önskat mer av deckarbiten i den här boken. Det tar ganska lång tid innan boken blir spännande på grund av fallet Kouplan jobbar med. Eller… det blir nästan inte spännande alls. Även HBTQ-temat känns nedtonat. Som vanligt är dock även den här boken av författaren välskriven, även om själva innehållet inte direkt passar mig.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.