Mitt bokår 2020: Septemberspänning


Ett inlägg om de böcker jag läste den första höstmånaden 2020.


 

Plötsligt blev det höst. Efter en annorlunda sommar och semester som inte bara innebar en hel del isolering utan även ett bilhaveri var jag förberedd inför hösten. Frågan var om jag skulle läsa ännu mer i höst än i somras? Lite svårt rent praktiskt är det ju när en jobbar heltid att hinna med, men läsning är som bekant mitt främsta intresse och det gör jag aldrig avkall på. Svaret på frågan om jag skulle läsa mer hittar du här nedan.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

September månads böcker 2020:

Rebecka Edgren Aldéns bok DeadlineJan-Philipp Sendkers bok Vid nattens ände

Katarina Wennstams bok SvikarenElise Dufvas bok Mordet på Cristina

Fiona Bartons bok BarnetHåkan Lindgrens bok En fallen man

Kerstin Bergmans bok Oskuld och oleanderPernilla Ericsons bok När du vänder dig om

Queera intersektioner av Ann-Sofie Lönngren red

Påbörjad i september:

Sara Lövestams bok Önska kostar ingenting


Jag inledde september med att kasta mig över
en spänningsroman som jag hade fått för recension (Deadline). Bokens recensionsdatum var satt till den 21 september, vilket innebar att jag fick vänta med att publicera mitt inlägg till dess. Samma gällde för en annan bok (En fallen man). Under månaden blev det faktiskt nästan bara böcker av genren spänningsroman/kriminalroman/deckare/psykologisk thriller (Deadline, Vid nattens ände, Svikaren, Mordet på Cristina, Barnet, En fallen man, Oskuld och oleander, När du vänder dig om). Månadens andra bok är dock både thriller och relationsroman (Vid nattens ände) och en annan av böckerna kan kategoriseras även som feelgoodroman eller åtminstone relationsroman (Oskuld och oleander). Två böcker är publikationer av eller med anknytning till Uppsala universitet (Mordet på Cristina, Queera intersektioner). En av dem (Queera intersektioner) är inte skönlitterär.

Det blev sex böcker (Deadline, Svikaren, Mordet på Cristina, En fallen man, Oskuld och oleander, När du vänder dig om) av svenska författare (Rebecka Edgren Aldén, Katarina Wennstam, Elise Dufva, Håkan Lindgren, Kerstin Bergman, Pernilla Ericson). En bok (Queera intersektioner) har en svensk redaktör (Ann-Sofie Lönngren). En bok (Vid nattens ände) som jag läste var skriven av en tysk författare (Jan-Philipp Sendker). En bok (Barnet) var skriven av en brittisk författare (Fiona Barton). Det blev två nya författarbekantskaper under månaden (Elise Dufva, Håkan Lindgren). En författare (Elise Dufva) var en pseudonym (eg namn Gurli Taube). Fyra av böckerna jag läste under september ingår i serier (Vid nattens ände, Svikaren, Barnet, När du vänder dig om). En bok (Queera intersektioner) innehåller texter på både svenska och engelska.

Två av böckerna jag läste fick jag för recension (Deadline, En fallen man). Jag fick även en bok av vännen FEM (Vid nattens ände), en bok av en kollega (Queera intersektioner) och jag vann en bok från Omnible (Oskuld och oleander). Jag hade nätshoppat tre pocketböcker som jag läste i september (Mordet på Cristina, Barnet, När du vänder dig om). En bok lånade jag (Svikaren).

Totalt läste jag nio böcker i september. Av dessa fick fem böcker högsta omdöme (Deadline, Vid nattens ände, Svikaren, Oskuld och oleander, När du vänder dig om) och tre böcker högt omdöme (Mordet på Cristina, Barnet, En fallen man). En bok fick medelomdöme (Queera intersektioner).

Som alltid var det svårt att utse månadens enligt mitt tycke bästa bok. Men bästa septemberbok blev…

Deadline av Rebecka Edgren Aldén


Och titta här så jag har rest!


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2020: Septemberspänning

 1. Härligt med så många böcker. Jag läser mycket mindre nu efter semestern för har inte samma ro :/ Håller på med en av fortsättningarna på Katarina Wennstams ”Svikaren”, håller på att läsa ”Vargen” nu 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej det är svårt att få ro, men också tid att hinna läsa, ffa när en jobbar heltid.
   Bra val du har gjort där, i alla fall, med Wennstams böcker. Jag har ett antal kvar som är sambons och som jag inte har läst än. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.