Fredag kväll den 25 september och lördagen den 26 september 2020: 61 år som gifta får vi inte, men…


 Kära dagbok…

Innan jag skriver till dig om gårdagskvällen och min dag idag, kära dagbok, vill jag berätta att det är mina föräldrars bröllopsdag idag. Eftersom jag vet att de är tillsammans nånstans, i himlen eller så, vill jag sända dem mina tankar på deras sextioförsta dag som gifta. Tänk… 61 år… Själv har jag varit förlovad i tolv år i november. Det är länge. Kanske börjar det bli dags att tänka på att gifta sig. Det är bara det att det alltid tycks komma nåt emellan. Så jag väntar på den rätta dagen. Den kommer nog. Fast 61 år som gifta får Fästmön och jag aldrig. Grattis till mamma och pappa, ni var tuffa som stod ut och kämpade på, för jag vet ju att även ni hade komplicerade liv. Ändå fanns ni alltid där för varandra och alltid tillsammans. Jag älskar er och jag saknar er, men glömmer er gör jag aldrig.

Mammas o pappas bröllopsfoto

Idag har mina föräldrar varit gifta i 61 år.

∼ ♦ ∼

Igår var det som bekant fredag. Jag hade ätit så mycket till lunch att det fick bli en fredagsmiddag som förr i tiden: öl och snacks framför datorn. Igår intog jag detta medan min sambor åt middag i köket. Jag satt nära Guds ord (ett Bibelord) och på min högra sida stod, som alltid, tavlan min farfar målade som elvaåring.

Öl och snacks vid datorn

Fredagsmiddag som förr i tiden.


Lite senare på kvällen 
öppnade jag en av vinflaskorna jag hade köpt samma dag. Coste di Moro är ett riktigt bra och fylligt rödvin för 119 kronor. Till dem åt vi ostar som jag hade valt och Anna hade betalt. Rimmar bra, va´?! Vi fastnade framför en Bond-film som faktiskt var rätt OK. Klockan var nog över midnatt innan vi skuttade till sängs. Jättekonstigt en fredagskväll.

∼ ♦ ∼

Boken När du vänder dig om och kaffe på sängen

Lördagsmorgon.

I morse var jag uppe nånstans mellan klockan sex och sju och gav katterna mat. Citrus är så duktig och äter sin penicillinpasta. Hon ska ha två duttar morgon och kväll. Värre är det med penicillinsalvan, men i morse lyckades Anna hålla fast sprattelgumman i nackskinnet och fixade det själv utan att Citrus fick sätta klorna i mammisens armar. 

Mammisen kröp tillbaka till sängen – och lyckades somna om! Anna vaknade före mig och undrade vad de höll på med för järnvägsarbeten utanför på lördagsmorgonen. Det var hennes sambo som snarkade. När jag vaknade var kaffet klart och serveringspersonalen (läs: Anna) ganska alert. Det blev läsning och kaffe på sängen även den här lördagen, men också en del snack om ekonomiska spörsmål, sånt som kan vara jobbigt och orsaka gräl. Det gör det inte hos oss.

Utanför regnade det rejält. Hösten är här och träden i allén börjar anta fantastiska färger. Nu kan en skymta domkyrkotornen mellan löven. Jag försökte fota både genom balkongglasen och genom sovrumsfönstret, men ingen av bilderna blev bra.


Vi trotsade vädret och gav oss efter frukost och dusch
ner på stan, utrustade med var sitt paraply. Vi behövde aldrig fälla upp dem. Några direkta ärenden på stan hade vi inte, men jag ville kika in på Akademibokhandeln och Åhléns. Sen besökte vi några andra affärer, bland annat en ny kombinerad klädes- och inredningsaffär. Där var det mest kul att titta. På Hemtex såg vi några gardinlängder som skulle passa perfekt i vardagsrummet. Naturligtvis var det inget reapris på dem… Medan vi funderade på detta tittade vi bland annat in till Augusta Jansson och köpte nåt sött och gott till kvällen.

Därefter besökte vi Landings. Jag hade ju en gratis fika att ”inkassera” där och det gjorde jag. Fast jag tog en macka i stället för en bit paj. Kaffet i muggen och det Anna åt betalade jag för. Idag var det helt annorlunda. Allt var gott och färskt, cocosbollen var rentav fluffig. Tack till Landings för god kundvård!

Macka och cocosboll hos Landings

Go-fika hos Landings. Idag var allting färskt.

∼ ♦ ∼

Men hur var det nu..? Kunde jag gå in i bokhandeln utan att handla nåt? Och hur blev det med gardinerna? Tja, se nedan…

∼ ♦ ∼

Hemma igen var vi rätt slut båda två, men sova får en göra i graven. Jag bytte en glödlampa i kristallplafonden i sovrummet. Sen dammade jag och dammsög. Anna var sällskapsdam till Gymnasisten och hängde med för att köpa lördagsgodis. Sen ställde hon sig vid spisen och lagade vår lördagsmiddag. Middagen blev jättegod, men desserten… Ja, chokladen är god i Kinderegg. Den spännande överraskningen inuti är jag missnöjd med. Min sambor fick mignoner, jag fick nåt jävla mini-spel.


Jag är nöjd med uppdelningen av tråkgörat,
det vill säga jag städade och Anna lagade mat. Anna fick också i uppdrag att hänga upp gardinerna nästa vecka när hon har två lediga dar mitt i veckan och jag är på jobbet och jobbar. Det blir roligt att få nåt nytt i vardagsrummet, vi har kört på samma gardiner sen vi flyttade hit i februari 2018. (Ja, vi har tvättat dem ett par gånger, förstås.)

∼ ♦ ∼

I morrn ska det inte regna, så då ska vi ta en åktur i vår nya, ännu namnlösa bil för att lämna grejor till återvinning, storhandla och kanse besöka en och annan möbelaffär. Vi har nämligen ett otroligt stort packutrymme i nya bilen…

I nya bilen får familjen Katt inte följa med. Det är för att de helt enkelt inte gillar att åka bil. Sen har de det bäst hemma.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 25 september och lördagen den 26 september 2020: 61 år som gifta får vi inte, men…

  1. Grattis till så många år !!

    Hoppas ni får en fin tur med nya pärlan !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.