Svikaren


Ett inlägg om en sportfånebok, en rätt allvarlig sån.Katarina Wennstams bok SvikarenNej, sport har jag väl aldrig varit jätteintresserad av, 
även om jag har spelat både bordtennis och badminton i min ungdom. För mig är det böcker och läsning som gäller. Nu när jag har gått och väntat på ett bokpaket som tycks ta evigheter att leverera får jag botanisera lite i hyllorna i vårt Bokrum för att se om jag hittar nåt jag inte har läst. För ett tag sen tipsade Fästmön mig om Katarina Wennstams böcker. Av nån anledning har jag trott att jag har läst flera av dem. Det var fel. Jag hade väl läst två. För ett tag sen läste jag Alfahannen. Nu sist grep jag mig an den fjärde boken av författaren på just det hyllplanet, Svikaren. Men en bok om idrott, närmare bestämt fotboll… Kunde det verkligen vara nåt för mig..?

Fotbollsspelaren Sebastian Lilja har bytt klubb, från AIK till Hammarby. Sånt gör man förstås inte ostraffat. Förutom en massa hot och hat blir Sebastian dessutom ihjälslagen. Han hittas död i sin lägenhet. Lesbiska polisen Charlotta Lund får fallet på sitt bord. Shirin Sundin är förundersökningsledare och företräder Sebastians föräldrar. Men hur kan en ens förklara när en inte ens förstår hur sport kan få folk att hata så? För mördaren är förstås supporter och/eller huligan..? Snabbt får polisen upp spår på en riktig huligan som är starkt misstänkt. Dessvärre är det nåt som inte stämmer alls.

Det förvånar mig en del, men jag gillar den här boken. Den handlar egentligen inte så mycket om sport eller fotboll, utan låter enbart fotbollen vara en fond. Jag tänker inte gå på en fond mot vad, för då spoilar jag, men den här kriminalromanen har helt klart flera teman. Intolerans är ett av dem. Att författaren är journalist i botten gör med all säkerhet att romanen känns väldigt realistisk. Fallet påminner mig om nåt annat fall, fiktivt eller verkligt, jag minns dessvärre inte. Miljöerna tecknas ganska sparsamt, här är det personerna som lyfts fram. Detta är första boken i Shirin-serien, men Shirin Sundin har förekommet i tidigare böcker av författaren.

Toffelomdömet blir det högsta.  Det här är så nära verkliga livet som det kan vara.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.