Mitt bokår 2020: Augustiläst


Ett inlägg om böckerna jag läste under årets tredje sommarmånad.


 

Så var augusti slut och därmed sommaren. Det har varit en annorlunda sommar i år och jag hade nog mått riktigt dåligt eller knappt ens överlevt om jag inte hade haft min läsning och mina böcker. Jag är så tacksam att jag kan läsa så som jag gör. Nu har hösten börjat göra sitt intåg och jag jobbar igen. Men böcker och läsning är en last jag aldrig lägger av med även om tiden för denna last krymper drastiskt.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Augusti månads böcker 2020:

Sally Rooneys bok Normala människorFiona Bartons bok Änkan

SK Tremaynes bok Just innan jag dogPeter Englunds bok Söndagsvägen

Pernilla Ericsons bok Jag ska hitta digLina Bengtsdotters bok Beatrice

Katarina Wennstams bok AlfahannenGunilla Cullemarks bok Kajakbyggerskan

Lisa Hågensens bok SiriKarin Brunk Holmqvists bok Majken Minröjare


Augusti månad inledde jag med en relationsroman
(Normala människor). Det blev ytterligare en bok ur den genren (Kajakbyggerskan). Jag läste fem kriminalromaner/spänningsromaner/thrillrar (Änkan, Just innan jag dog, Jag ska hitta dig, Beatrice, Alfahannen). En bok läste jag som kan kategoriseras som true crime/rättsfall (Söndagsvägen). En bok tillhör genren sci-fi och vände sig främst till en yngre läsare (Siri). En bok var en ren feelgoodroman (Majken Minröjare).

Jag läste en bok (Normala människor) av irländska författare (Sally Rooney), två böcker (Änkan, Just innan jag dog) av engelska författare (Fiona Barton, S.K. Tremayne) och sju böcker (Söndagsvägen, Jag ska hitta dig, Beatrice, Alfahannen, Kajakbyggerskan, Siri, Majken Minröjare) av svenska författare (Peter Englund, Pernilla Ericson, Lina Bengtsdotter, Katarina Wennstam, Gunilla Cullemark, Lisa Hågensen, Karin Brunk Holmqivst). Av augustiböckerna ingår fem böcker i serier (Änkan, Jag ska hitta dig, Beatrice, Alfahannen, Siri).

Det blev fem nya författarbekantskaper (Sally Rooney, Fiona Barton, Peter Englund, Gunilla Cullemark, Lisa Hågensen). Jag läste två böcker som jag hade köpt second hand i pocket (Änkan, Jag ska hitta dig). Av de böcker jag läste i augusti hade jag köpt två böcker nya i pocket (Normala människor, Just innan jag dog) och tre stycken nya inbundna (Söndagsvägen, Beatrice, Majken Minröjare). Jag läste tre böcker som jag hade nätshoppat (Just innan jag dog, Söndagsvägen, Beatrice). En bok jag läste hade jag lånat (Alfahannen). Två böcker fick jag för recension (Kajakbyggerskan, Siri).

Sammanlagt läste jag tio böcker i augusti. Av dessa fick fem högsta omdöme (Just innan jag dog, Söndagsvägen, Jag ska hitta dig, Alfahannen, Kajakbyggerskan). Lika många böcker fick högt omdöme (Normala människor, Änkan, Beatrice, Siri, Majken Minröjare).

Det var oerhört svårt att välja månadens bästa bok i augusti. Efter moget övervägande har jag emellertid kommit fram till att den här boken kniper titeln Månadens bästa lästa bok enligt Tofflan:

Kajakbyggerskan av Gunilla Cullemark

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2020: Augustiläst

  1. Mösstanten skriver:

    Du har hunnit läsa många böcker i augusti. Och en som också jag har läst! Jag håller med om att Söndagsvägen är en bra bok. Normala människor har jag i min läslista tror jag. Bäst att kolla.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.