Sista dagen i augusti 2020: Stänga sommarens och andra dörrar


 Kära dagbok…

Sju komma en grad 31 aug 2020

Bara strax över sju grader i morse…

Det är den sista dagen i augusti. Nu är det dags att stänga sommarens dörr och glänta på höstens.

I morse var det bara runt sju grader. Fästmön, som började jobba tidigare än jag, varnade mig per sms att det var kallt ute. Jag tog min Televerksorange jacka över en av mina blå luvatröjor. Det funkade. Min nya lättviktshoodie vill jag spara tills det är ännu kallare.

Jag skrev igår om hösten som min favoritmånad, men jag har också flera gånger skrivit att hösten, framför allt oktober månad, är en tung månad för mig bland annat på grund av ett antal årsdagar. Nu har jag september på mig att försöka att inte bryta ihop, att försöka gräva efter krafter… som dessvärre sinar. Bara en sån sak som att jag har alla möjliga krämpor och framför allt ont i magen varje dag jag ska gå till jobbet. Kan jag jobba hemifrån är det mycket bättre, jag jobbar effektivt och professionellt utan påverkan av negativa krafter som finns på själva arbetsplatsen. Men hur länge ska det gå..? Jag vill ju också kunna vara på jobbet och trivas. Eller ska jag stänga även den dörren?

Lilla Minimamman trivs i alla fall i mitt sällskap. (Det är ju inte bara så att det är jag som vantrivs i vissa sammanhang, det kan vara tvärtom också… Men Mini gillar mig.) I morse kom hon ut till mig vid frukostbordet, satte sig intill mig i soffan och fick smaka en lillfingerspets yoghurt. Sen hoppade hon ner och la sig i stället på en av köksbänkarna och tittade på mig.

Mini på köksbänken

Minimamman höll mig sällskap i morse.

∼ ♦ ∼

På möte

På ett av dagens möten.

Arbetsdagen idag har främst innehållit ett antal möten. Några har varit inplanerade, andra mer spontana. Jag uppskattade särskilt ett av de spontana möten som jag hade på mitt kontor. En del människor känner in och förstår. Trots sin position kan de medge att det inte alltid är enkelt för dem heller. Den sortens människor stiger i min aktning. Och jag slipper att känna mig totalt blåst och negativ. Jag måste bara lära mig att inte pysa i fel forum utan i rätt. Men är bloggen rätt? Här kan jag ju inte pysa fullt ut. 

Förutom möten har jag försökt bringa ordning i en del texter. Det är en uppgift jag tar på största allvar, för det är en uppgift jag vet att jag är bäst på. Sen är jag inte bra på nåt mer på jobbet känns det som just nu. Molnen hopar sig. Men snälla, kära dagbok, ta inte ifrån mig vad jag känner. Inte du också. Kan jag inte bara få känna en stund så att jag sen kan resa mig och försöka hitta nån eller flera lösningar?

Mörka moln över Blåsenhus

Molnen hopar sig.

∼ ♦ ∼

Dagens huvudmål åt jag på Feiroz. Det blev kyckling med grönsaksris och béarnasiesås samt knäcke, grönsaker och lingondricka till. Mitt sällskap var Majken Minröjare, som jag nu närmar mig slutet av.

Kycklinglunch med ris och béarnaisesås samt sallad knäcke lingondricka och boken Majken Minröjare

Dagens huvudmål.

∼ ♦ ∼

Igår kväll stängde vi dörren till dokumentärserien Kungahuset WindsorIdag öppnas dörren till säsongens första Det sitter i väggarna. Självaste Snyggve har tagit plats som historiker och forskare. Och hon som gav honom namnet Snyggve bor numera granne med honom. För när en dörr stängs, kan ju faktiskt en annan öppnas…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.