Tisdagen den 25 augusti 2020: Värt att minnas


 Kära dagbok…

Utsikt över ån fr St Olofsbron morgon 25 aug 2020

Utsikt över Fyrisån från S:t Olofsbron i morse. Ja, jag har i alla fall en vacker promenadväg till jobbet.

Just nu gör jag typ inget annat än jobbar och läser, känns det som. Visst gör jag andra saker också, men de är få och knappt värda att minnas – eller också har jag inte tillåtelse att nedteckna dem i den här dagboken.

Jag försöker hålla kontakten med den stora, lilla släkt jag har och igår var det dags för mammakusinen B per sms. Lägesrapportering går bäst den vägen av olika skäl. Detta är i alla fall värt att minnas.

Jag har också en ganska vacker promenadväg till och från jobbet. I morse tog jag mig tid att fota. Det var bara tio grader när jag kom ut, men vis av den lägre temperaturen från gårdagen (då var det hela 14 grader på morgonen) hade jag knutit min blåvita snusnäsduk runt halsen. Det blåste rakt igenom tröjan. Nån ny höstjacka har inte blivit inköpt, så jag får väl gå i tröjor tills det blir tio grader kallt och jag kan ta på mig dunjackan. Om jag lever så länge. Det vet ingen. (Igår fick jag höra om en person som avslutat sitt liv bara så där. Kanske inte helt oväntat, men ändå är en inte beredd.) Det känns inte som om det är värt att kosta på mig en ny jacka till hösten. Går jag snabbt klarar jag mig bra med tröja. Jag valde en jacka i jul(i)klapp från min arbetsgivare i tron att den kunde funka höst och vår. Den är så tunn, så tunn att den är löjlig.

Nattsömnen blev dålig, det var först en halvtimme innan jag skulle upp som jag somnade till. Familjen Katt kom alla tre och fick sin frukost, men de hade inte skrikit på natten vad jag har hört. Gymnasisten var vaken och rätt pratbar när jag knackade på 7.20 innan jag gick hemifrån.

∼ ♦ ∼

Arbetsdagen var full av möten, de flesta via Zoom. Chefen frågade om läget i morse och jag sa väl att jag inte kunde svara ärligt på det och flinade snett. Ibland blir jag visst sedd. Gårdagens introduktion av fyra gav ett tack via e-post idag och det blev jag glad för. På eftermiddagen deltog jag i ett riktigt floskelmöte, som ändå hade vissa givande inslag.

Jag åt kyckling med ris och sås till lunch i sällskap av en bok.

Kyckling ris sås och grönsaker

Tisdagslunch.

∼ ♦ ∼

Jobbar och läser, ja det är mina huvudsysselsättningar. Jag är glad att jag har ett jobb som ger mig en inkomst och jag är glad att jag kan läsa. Just nu är det recensionsböcker jag läser – med blyertspenna, förstås. När jag får stunder över påbörjar jag inlägg och texter. Det är därför jag kan lägga ut dem så snabbt ibland. Dagens bokbyte omfattar två recensionsexemplar. Jag har nu bytt från en kajakbyggande, krisande kvinna till en framtidsroman, en sci-fi för en lite yngre läsekrets än jag själv.

Böckerna Kajakbyggerskan och Siri

Bokbyte från en krisande kajakbyggerska till en framtidsroman för unga.

∼ ♦ ∼

Vad jag förstår har Fästmön lyckats hitta de digitala kanalerna på sin TV. Kanske lusten att titta på TV infinner sig i kväll. Jag vet inte.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 25 augusti 2020: Värt att minnas

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Hoppas att du får sova bättre inatt❤️🌜Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.