Änkan


Ett inlägg om ett thrillerfynd.Fiona Bartons bok ÄnkanPå semestern händer det att jag gräver i en och annan boklåda. 
Bland annat grävde jag hos Erikshjälpen trots att man hade släppt in betydligt fler människor än tillåtet – ”vadå pandemi? det vet jag ingenting om” (nästa besök dit dröjer). Jag hittade en pocket i kategorin thriller, Fiona Bartons debutbok Änkan, tillika första delen i Kate Waters-serien. Jag greppade boken och läste ut den väldigt snabbt – precis som jag gör med bra böcker.

Änkan i boken är Jean Taylor som har levt ett till synes vanligt liv med sin man Glen. Men så blev Glen anklagad för ett fruktansvärt brott. Och Jean då..? Vad var hennes roll? Visste hon något? Var hon medskyldig? Nu när Glen hastigt har dött är hon fri att avslöja det hela. Hon väljer journalisten Kate Waters.

Berättarperspektiven växlar i boken främst mellan Jean, Kate och en polis. Tiden växlar likaså mellan dåtid och nutid. Det är tydligt angett när saker och ting sker och vem som skildrar det hela, vilket gör att det aldrig blir rörigt. Det lyfter i stället berättelsen snabbt framåt, lika snabbt som jag läser, ungefär.

Änkan är en thriller som jag hastigt läser ut. Och när jag såg att det finns en uppföljare, Barnet, vill jag förstås ha den också. För slutet av Änkan ger inte alla svar. Journalisten Kate Waters är den som så att säga bär serien och är dess huvudperson.

Toffelomdömet om Änkan blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Änkan

 1. Har läst den och tyckte mycket om den. Kram!

  Gilla

 2. Rexxie skriver:

  Helt appropå ingenting! En kollega till mig tänker släpa iväg mig till Uppsala för att gå på the English Bookshop, och då är min fråga om Röda Rummet är rekommendabelt?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Röda rummet är bra, men har stängt just nu pga pandemin. Kommer just från stan så uppgiften är aktuell.

   Gilla

   • Rexxie skriver:

    Sjuttsingen också! Då får vi nog diskutera hur vi gör med Uppsala-utflykten!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja RR är ett riktigt bra antikvariat. Finns ju fler i Uppsala, men vet inte om de är öppna. Uppsala bokhandel har tagit över Studentbokhandeln o ha inte bara studlitt, men sen finns bara Akademibokhandeln fd Lundeq som inte har nåt vidare stort sortiment tyvärr. English Bookshop är liten o trång, folk håller inte avstånd, men här kan en göra fynd!!

    Gilla

 3. Mösstanten skriver:

  De där böckerna verkar som gjorda för en tv-serie. Undrar om den kommer så småningom.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.