The Mother-in-Law


Ett inlägg om en bok om en svärmor.Sally Hepworths bok The Mother-in-LawJag vill gärna läsa en och annan bok på engelska 
för att hålla mina språkkunskaper levande. Därför blev jag glad när jag hittade Sally Hepworths bok The Mother-in-Law när vi besökte The English Bookshop första semesterdagen. Böcker på engelska är lite dyrare här i Sverige. Lite till dessutom kostar de i fysiska bokhandeln. Jag tycker dock att 130 pix för en pocketbok på engelsla är helt överkomligt. Självklart blev boken läst på semestern. Det är den andra boken jag läser av denna australiensiska författare. Tidigare har jag läst Familjen i huset bredvid – på svenska dårå. Den gav jag högt omdöme.

Svärmorden har två huvudberättarjag, Lucy och hennes svärmor Diana. Kapitlen växlar främst dem emellan, men också mellan dåtid och nutid. Inte helt ovanligt har Lucy och Diana ett komplicerat förhållande. När Diana sen hittas död i vad som verkar vara ett självmord – eller är det ett mord? -uppdagas fler och fler hemligheter. Hemligheter tycks vara det vanligaste i den här rätt skruvade familjen som vid första anblicken verkar ganska normal.

Instinktivt förväntar jag mig att mina sympatier ska ligga hos Lucy, men redan i början hamnar de hos Diana. Att hon är som hon är mot Lucy och övriga familjen har sina skäl. Diana är också den som i mina ögon tycks göra nåt verkligt vettigt av sitt liv.

Karaktärsskildringarna i boken är fenomenala. Som läsare får jag genom korta ögonblicksbilder trots allt göra hisnande djupdyktningar ner i mänskliga psyken. Det är fantastiska beskrivningar av människor, med såväl goda sidor som fel och brister. Boken är en sorts psykologisk thriller och det blir ett mycket spännande och ganska oväntat slut.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.