Lördagen den 25 juli 2020: Kattkul och människogott


 Kära dagbok…

Selfie juli 2020

En selfie från tionde semesterdagen.

Idag börjar jag med att bjuda på en selfie och inte på en bok. Bilden här intill skulle ha varit med i gårdagens dagboksinlägg, men vet du, kära dagbok, jag glömde helt enkelt bort mig. Och medan jag såg en skräckfilm igår kväll fick min gamla dator installera en större uppdatering. Jag höll andan lite, eftersom jag inte var säker på att gamlingen skulle klara av det hela, men se – ta i trä! – det var uppenbarligen bättre förr när min braiga HP-laptop gjordes. Jag tycker till och med att datorn känns snabbare nu, förutom Photoshop, ett Adobe-program som alltid brukar strula lite efter uppdateringar. Några knep har jag för att komma runt detta (ja jag jobbar visst på en IT-avdelning på ett universitet nånstans) och dem ska jag ta till när jag har skrivit färdigt detta.

∼ ♦ ∼

Även om jag började det här inlägget med en bild på mig själv inledde jag denna min lediga lördag precis som vanligt med läsning och kaffe på sängen. Jag hade 50 sidor kvar i svärmorsboken och dessa sidor läste jag. Nu har jag bytt till den senaste boken i Olivia Rönning-serien som jag har lånat av Fästmön och som hon läste ut på rekordtid under stön och rop. Det betyder att boken är bra.

Böckerna The Mother in law och Fruset guld

Bokbyte i morse från en svärmor till Oliva Rönning.

∼ ♦ ∼

Grumpy cat

Katterna har sett ut lite så här när vi har åkt iväg om dagarna.

Idag hade vi inte så jättemycket på agendan mer än att åka och handla. Vi behövde bland annat komplettera lite i kylskåpet, i vinskåpet och i skafferiet. Men vi tyckte också att katterna skulle få nåt kul att busa med nu när vi har varit borta och målat flera dar i rad. Familjen Katt är inte van att vara ensam hemma, för jag har ju jobbat hemifrån sen april. De, och framför allt Citrus, har sett så molokna ut när vi har gett oss iväg till Slottet om dagarna.

Valet på galleria som passade det vi skulle handla föll på Bolandcity. Först skuttade vi in på Systembolaget där för att handla måltidsdryck till kvällen och lite påfyllning till vinskåpet. Jag köpte bland annat ett sangiovese som jag blev nyfiken på. Sen när jag gjorde efterforskningar på en blogg nära mig insåg jag att jag hade druckit vinet för knappt ett år sen. Nåja, det fick högsta omdöme av mig, så då gör det väl inte ont att dricka det igen och de 109 spänn vinet kostade är inte bortkastade. Men… på zooaffären kunde jag inte låta bli att undra vilket djur som får äta sån lyxmat som grönläppad mussla för cirka 800 spänn burken…

Vi hade massor av kassar med oss hem, så jag fick köra in på gården för att lasta ur. När det mesta var inplockat blev det lekstund med katterna. Först fick de alla tre prova på en Pridebanan fylld med kattmynta. Den var de fullkomligt galna i, men Lucifer, som är störst och starkast, la helt beslag på den. När vi ryckte åt oss den den var den alldeles blöt och hårig och såg inte alls ny ut…

Pridebanan med kattmynta

En före detta ny Pridebanan med kattmynta.

En annan grej Anna köpte var en lektunnel i nylon. Anna la upp den på TV-bänken för att sparas till ett senare tillfälle med vi drack kaffe och åt chili- och lakritsglass. Tunneln upptäcktes snabbt och Lucifer la sig på den. Citrus iakttog honom skeptiskt, för hon visste ju hur den skulle användas…

Familjen Katt fick också en röd boll, men den var inte så intressant eftersom vi inte hade stoppat nåt godis i den. Dessutom började grannen borra och det tyckte katterna inte om.

Boll för kattgodis

Bollen var inte så rolig, tyckter katterna, men det kanske berodde på att den inte hade nåt godis i sig – eller för att grannen började borra.

∼ ♦ ∼

Vad blir det för kul för oss människor då? I kväll ser vi Dublin Murders, men framför allt ska vi sulta på kokta, röda skaldjur och extra stjärtar. Tyvärr fick vi inte tag i matchande diadem idag, men vi hittade lite annan skit lite andra grejor som passar till vår… kräftskiva! Mer om den kommer kanske i morrn.

Kräftkungens kräftor och extra stjärtar

Kräftkungens kräftor med extra stjärtar ska vi sulta på i kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 25 juli 2020: Kattkul och människogott

 1. Hehe, pridebanan med kattmynta…Allt kan dom komma på. Och så trevlig start med kaffe och läsning på sängen 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Kattleksak i bananform med kattmynta har de haft förut. Vi tyckte att de passade bra med en Pridebanan eftersom det är Pridevecka nästa vecka.
   Läsning och kaffe på sängen är regel varje ledig dag här. 😁👍🏻

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.