Söndagen den 19 juli och måndag förmiddag den sjätte semesterdagen 2020: Sommarsöndag i Slottsträdgården och på Akropolis


 Kära dagbok…

Sommarsöndag… Juli… Varmt och soligt… På eftermiddagen igår drog vi till Slottet och Slottsträdgården för att bara vara. Inte ett dugg stod på agendan mer än att försöka koppla av och bara vara. Det kan vara nog så svårt, kan jag meddela, för två personer som är ganska aktiva i vanliga fall. Men jag njöt av alla blommor och att kunna läsa i en solstol i skuggan under äppelträdet. Fästmön ville ha lite mer sol och satt en stund vid bordet och löste korsord. Vi fikade. Jag plockade upp några nedfallna äpplekart och vattnade. Potatis, gräslök, dill och sallad plockade vi med oss hem för kommande middagar.

∼ ♦ ∼

Mellanlandning hemma för dusch och klädbyte samt utfodring av kissar innan vi fortsatte till Akropolis. Det ligger typ sju minuter hemifrån, så det krävdes ingen jätteansträngning att gå dit. God mat, god och grekisk öl och vin, men tyvärr ett sällskap som tog över showen genom att skvallra högt och ljudligt om ”allt och alla”. Inte särskilt trevligt alls.

∼ ♦ ∼

Hemma busade vi med katterna. Anna hittade en rolig hatt och Citrus hittade ner i min fotpall. Vi slöglodde en stund på Poirot, men gav upp tidigt eftersom vi båda hade sett avsnittet.

∼ ♦ ∼

Att börja en måndagsmorgon med läsning och kaffe på sängen är riktig lyx och semester för mig. Anna har varit på ett besök i vården och nu ska jag försöka ta mig samman och fixa till mig för en shoppingtur. Jag har siktet inställt på kuddar, sill och att hämta ut ett paket (nej, inte böcker utan en julklapp från min arbetsgivare).

Boken Spåren vi lämnar efter oss och kaffe på sängen bara ben

Lyxstart en måndag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.