Ett rött grekiskt vin: Epilinios Cabernet Sauvignon 2015


Ett inlägg om ett rött grekiskt vin.


 

Epilinios Cabernet Sauvignon 2015

Kryddigt, jordigt och lättdrucket grekiskt.

Söndagsmiddag på Akropolis – fast här i Uppsala, dårå förstås. Alltid god mat och dryck, men igår fanns det vissa störningsmoment som tyvärr verkar ha blivit mer eller mindre permanenta. Nåja, vi åt spett, Fästmön med lammkött, jag med kyckling. Till det valde vi ett grekiskt vin, passande nog. Epilinios Cabernet Sauvignon 2915. Det här är ett vin som inte finns på Systembolaget, men som går att beställa därifrån för 139 kronor flaskan.

Alkoholhalten på det här vinet ligger på 13 procent. Som namnet avslöjar är det gjort på druvan cabernet sauvignon. Druvorna till det här vinet har växt på vingårdar mellan Attica och Boeotia i centrala Grekland, vingårdar som sägs vara rika på kalk och sten.

Enligt Wicked Wine, som är vinimportören i Sverige, passar vinet till grillat kött, såväl ljust som mörkt, och till matiga sallader. Så här skriver importören om vinets smak:

”Medelfyllig med rikt fruktig smak, inslag av mörka bär, cassis och mörka körsbär och ekfat med en lätt kryddighet. Balanserade tanniner och frisk syra

Medelfylligt stämmer bra, men jag tyckte också att vinet var mycket kryddigt. Det hade en jordig smak. Färgen var lite annorlunda, svår att beskriva, doften gick åt jord och kork. Det var ett trevligt och lättdrucket vin som funkade utmärkt till maten.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.