En film: Snömannen (2017)


Ett inlägg om en kall film.Filmen Snömannen 2017Det var vinter när jag spelade in filmen Snömannan (2017) 
från Kanal 5 på DVD-hårddisken. Just nu är det sommar, men vädret är lite si och så. Eftersom det var noll och intet att se på TV valde vi just den här filmen, baserad på en bok av författaren Jo Nesbö. Jag har tidigare läst Huvudjägarna av honom och blev inte särskilt förtjust. Kunde en film för en gångs skull vara bättre än böcker?

Den alkoholiserade polisen Harry Hole undersöker en kvinnas försvinnande. Det visar sig att flera kvinnor har försvunnit. Det de har gemensamt är att de har barn och att deras förhållanden är lite skakiga. Till sin hjälp får Harry Katrine. Han inser att hon är en duktig polis, men att hon döljer nåt. Ett antal mord uppdagas och gemensamt har de snögubbar. Harry får också meddelanden från… Snömannen.

Filmen börjar väldigt rörigt, med flera ingångar. Men det blir också spännande genast. När storyn väl har satt sig sitter även jag – som klistrad. Det är läskigt. Ett tema är barn som far illa och när barn är inblandade blir det ofta obehagligt. Vidare är själva mordsätten ganska vidriga.

Många av skådespelarna i filmen är internationellt stora, vilket förstås höjer kvaliteten på Tomas Alfredsons film.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En film: Snömannen (2017)

 1. Den här ska jag nog kolla på. Jag började lyssna på boken för ett bra tag sedan, men eftersom jag är sämst med ljudböcker blev den aldrig färdig.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ljudböcker är inte riktiga böcker för mig, men bra att de finns för dem som inte kan läsa såsom jag gör.
   Filmen är rörig först, men sen blir den spännande som tusan. 🙈😱

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.