Torsdag kväll den 9 juli och fredagen den 10 juli 2020: Godsaker och en och annan kamp


 Kära dagbok…

Även på en torsdag behöver en sån som jag lite godsaker. Fästmön insåg det och införskaffade var sin Milanopinne till eftermiddagskaffet. Kaffet intogs sent av olika skäl, men pinnen var god. Den ska icke blandas ihop med Finsk pinne. En Milanopinne kan precis som en Finsk pinne ha både pärlsocker och mandel ovanpå. Det som skiljer kakorna åt är att Milanopinnen har mandelmassa inuti och är bredare än en Finsk pinne, hälsar Institutionen för kakvetenskap.

Vi åt nyttigare till middag igår. Anna hade köpt med sig kolgrillad kyckling från Korgtassen. Till den gjorde vi en grekisk sallad samt ställde fram en hink tzatziki. Gott och lätt.


Medan Anna senare på kvällen förberedde fredagsmiddagen
skulle jag busa lite med Citrus. Det brukar gå bra, men en får passa sig för hennes klor. Igår var jag för långsam och en kattklo fastnade i höger långfinger varpå blodvite uppstod. Jag svimmar när jag ser blod. Samtidigt får jag blodförtunnande sprutor nu och därför var jag tvungen att snabbt försöka stoppa det ymniga blodflödet. Det gick bra när jag inte hade brillorna på mig så att jag såg blodet. Klarade till och med av att sätta på ett plåster. Lilla busfian kan en ju inte bli arg på för detta, men nu dröjer det innan jag busar med henne, tror jag.

 

James med böckerna Istvillingar och Min kamp 6

James assisterade vid bokbytet.

Det blev en del avslutningar igår. Vi såg sista delen av Efterlysta för mord. Detta är en riktigt bra australiensisk thrillerserie i lite Thelma and Louise-stuk. Eftersom serien, precis som T&L-filmen, slutar med en cliffhanger hoppas jag på en andra säsong.

Utöver thriller på TV blev det bokbyte för min del. Jag läste ut Istvillingar, en pocketbok jag köpte i lördags. Det är en kuslig bok, men så mycket mer… Jag bytte till en rejäl tegelsten som har stått i min TBR*-hylla sen julen 2016, faktiskt. Det var en tung jul och eftersom boken också är tung har det inte blivit av att läsa den. Den här semestern tänkte jag göra ett försök med de 1 125 sista sidorna i Karl Ove Knausgårds autofiktiva Min kamp-serie genom att läsa del sex. I skrivande stund har jag läst cirka 30 sidor. Jag har inget problem med författarens detaljerade sätt att skriva utan läser boken lika snabbt som vilken bok som helst, upptäckte jag i morse.

∼ ♦ ∼

Lucifer i skrivbordsstolen

Jag räknar med att jobba hemma i helgen, men inte vid datorn. Skrivbordsstolen är som synes upptagen av herr Lucifer Katt.

Idag var det sista dan jag jobbade på fem veckor. Eller… min semester börjar ju inte förrän på måndag. Anna jobbar i helgen, så jag räknar med att jobba hemma med städning. Regn och åska är utlovat och därför gör det inget att jag inleder min ledighet med att göra lite nytta hemmavid.

Förutom jobb stod det andra viktiga saker på min agenda idag: efterkontroll av en olagad bil, jakt på blodförtunnande sprutor på apotek, hårklippning samt middag för tre hemma. Det sista ansvarade Anna för, vilket nog var bäst, tycker jag och troligen även Gymnasisten.

Vad gäller Clark Kent** får jag nu köra fram till den 10 augusti innan det blir körförbud. Jag kollade med besiktningskillen och naturligtvis ska jag inte ge mig ut på några långresor utan ”hålla mig i närheten”. Det känns i alla fall skönt att ha en bil så att jag åtminstone kan åka och handla och till Slottet. Efterkontrollen kostade 279 spänn. Det kan jag leva med, men fasen så nervös jag var innan!

NU ska jag ladda för semestern, som börjar på måndag. Tjolahopp!

Citrus nacke

Citrus laddar också för semestern.

∼ ♦ ∼

*TBR = To Be Read, det vill säga böcker som jag ännu inte har läst
**Clark Kent = min sjuke lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.