Måndag kväll den 6 juli och tisdagen den 7 juli 2020: Lucculliska måltider, insinuanta frågor och egenvårdad propp


 Kära dagbok…

Det var så roligt, för igår kväll skrev en av mina följare på Instagram att h*n blir så hungrig på god mat när h*n ser alla mina matbilder. Extra roligt var det eftersom h*n hade kommenterat den här bilden, där det är Citrus och Lucifer som får kattgodis av Fästmön

Citrus och Lucifer får godis av Anna

Kattgodis!


Men sen var det också lite kul
eftersom jag fixade såna otroligt lucculliska måltider igår. <== ironi Det blir ju ofta så när jag gör mat att det blir ett märkligt ihopplock, inte nåt gott och fint som när Anna lagar mat. Hur som helst, till lunch åt jag en uppvärmd grillad kycklingkorv, räksallad, ett kokt ägg (Anna kokar alltid ett ägg till mig på morgnarna, ett ägg som jag vanligen äter till lunch) och en knäckemacka med ost och rädisa. Till middag lagade jag stekt kycklingkorv till oss samt makaroner till mig. Anna gjorde spetskålmos till sig i stället för pasta. Ja, som synes, matlagning på hög nivå för min del. Men… det blev gott och jag blev mätt både till lunch och middag.

Till kvällskaffet fanns det morotskaka från söndagen kvar, så det goffade jag med god aptit trots att det var morötter i. Jag läste en hel del och höll mig sen vaken så att vi kunde se den fjärde delen av sex av 22 juli. Igår var ytterligare ett gripande avsnitt.

Anders Tegnell med blomsterkrans

Jag har lyssnat på Anders Tegnell många gånger. Igår hörde jag hans sommarprat i P1. (Bilden är lånad därifrån också.)

Kanske inte gripande men väldigt intressant var Anders Tegnells sommarprat som jag lyssnade på igår. I mina ögon finns det inte ett uns karriärlystenhet i den mannen. Trots all tid i rampljuset verkar han vara som han alltid har varit. Men han erkände att det inte alltid är så lätt att hålla masken och hålla sig lugn när samma insinuanta frågor från journalister dyker upp gång på gång. Jag beundrar hans lugn. Jag har följt många av presskonferenserna där han har medverkat så jag vet att en del journalister har velat provocera fram svar som inte finns. Anders Tegnell är en människa, läkare och statsepidemiolog, inte nåt orakel eller nån gud.

Tidigare under måndagen kom ett mejl från Tom i England. Det är gott att höra att de mår bra, men mindre gott att höra att de lättade restriktionerna där gör folk förvirrade eftersom många upplever att det är oklart vad man får och vad man inte får göra. Dessutom har folk suttit hemma i flera månader i ”total lockdown” och när det lättas på restriktionerna går somliga (dock inte Tom och Carol) ut och super skallen av sig. Hur bra är det, liksom..?

Julkula Union Jack

Vad får de göra i England och vad får de inte göra?

∼ ♦ ∼

Det var skumt väder igår och idag tycks det fortsätta. Dan började ljust med lite halvsol. Det blåser fortfarande, men inte lika hårt som i söndags och igår. Häromdan blåste ett träd i slottsbacken omkull och la sig över en gata nedanför till och med. Det är inte på långt när lika varmt som det har varit. Idag blev maxtemperaturen utomhus 18 grader.

Jag har jobbat på och idag hade jag ett Zoommöte. Det var långt, men väldigt bra. Vidare försöker jag stötta på vissa håll där så kallade chefer har lämnat sin personal vind för våg. Och det är oerfaren personal, vikarier, eftersom flera chefer har gett all ordinarie personal semester samtidigt. Nä, det är inte första gången jag tar mig för min panna.

Tromboflebit i höger vad juli 2020

Tromboflebiten i höger vad i morse har gått från ilsket röd till brun.

Annars tar jag mig mest för ryggen och höger vad. Ja, jag fick ont i ryggen igår och i höger vad har en ven svällt upp och blivit inflammerad. För hundra miljonte gången har jag fått en tromboflebit. Jag beslutade att börja med att egenvårda den med Linnex. Nu har jag behandlat den i fyra dagar med strykningar tre till fyra gånger om dan. Om inte det funkar får jag kontakta min husläkarmottagning och be om blodförtunnande sprutor. Men se i morse tyckte jag att det känns som om proppens framfart upp i benet har stannat av. Färgen har gått från ilsket rött till brunt. Jag tror baske mig att Linnexbehandlingen funkar! (Inte så bra på ryggen, dock.) Det är emellertid inte över ännu, jag har ont och jag håller koll på venen. To be continued…

∼ ♦ ∼

På lunchen läste jag ut en riktigt läskig kriminalroman. Jag läste boken ganska snabbt, för även denna var väldigt bra. Det finns säkert folk som har synpunkter på mina höga omdömen om böcker, men faktum är att jag ju i princip bara läser bra böcker. Varför läsa dåliga..? Nu har jag i alla fall bytt bok från en bok om tältmord till en bok om enäggstvillingar där den ena faller från en balkong och dör…

Böckerna Drönaren och Istvillingar

Bokbyte från tältmord till enäggstvillingdöd via balkongfall.

∼ ♦ ∼

I kväll har Anna lagat mat. Hurra! Du kan ju jämföra kvällsmaten med dagens lunch som jag komponerade…

∼ ♦ ∼

Sen ser vi säsongens tredje långfilmslånga avsnitt av Morden i Midsomer. Det handlar om bistick…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Familj, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Radio, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 6 juli och tisdagen den 7 juli 2020: Lucculliska måltider, insinuanta frågor och egenvårdad propp

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Ja, alltså, dina matbilder går inte av för hackor;) Hoppas på Linnexbehandlingen! Kramar

  Gilla

 2. ibland är den enklaste maten riktigt god, jag delade köttbullar till lunch i dag i en vanlig grönsallad, lite dijondressing på det, mums ju 🙂 Men, ibland är det gott med något mer avancerat

  Tråkigt att benet skall krångla igen, hoppas det fortsätter att gå åt rätt håll

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Eller hur, visst är det så när det gäller mat? Bästa maten är den en slipper laga.

   Benet kändes bättre i morse, nu på eftermiddagen har jag skitont. Hittade åtta blodförtunnande sprutor som är kvar sen i våras, så dem får jag väl ta nu då. Sen har jag försökt förnya mitt sprutrecept, vi får se om det funkar eller om jag måste ta mig till doktorn och visa upp benet. Nu är det ju det andra benet som bråkar, inte samma som i våras.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.