Torsdagen den 2 juli 2020: Avtryck, inrutat, det yttersta lagret av livet


 Kära dagbok…

Avtryck

Avtryck.

Inte har jag gjort några storverk i mitt liv. Ändå är det väl så att jag lämnar avtryck till eftervärlden – i alla fall i form av mina bloggar. Bloggarna har många gånger varit rena förbannelserna, men de har oftare varit mina räddare i nöden. Idag skriver jag inte lika öppet om mina känslor och åsikter. Jag orkar inte, jag fick ta så mycket skit när jag gjorde det. Det är oerhört lätt att trampa på nån som blottar sina innersta tankar, för den är så öppen och väldigt sårbar. Sen finns det andra människor inblandade. Vissa av dem bryr jag mig om, medan andra, genom sina ageranden, först sårade mig dödligt och sen gjorde mig hård och likgiltig.

Oavsett, alla inblandade lämnar avtryck på varandra. Vi lämnar olika avtryck på olika personer beroende på hur vi interagerar. En del avtryck förändras med tiden, för de flesta människor utvecklas. Hittar nya vägar, nya mönster och gör nya avtryck. Sen finns det andra som är kvar i det som varit, det förlorade, det passerade. Det är nästan synd om dem. Genom det jag har varit med om har jag nu äntligen nått fram till insikten att det är jag – och endast jag – som är ansvarig för mitt liv och det som händer i det. Sen kan jag på livets resa ha råkat möta personer jag helst sluppit eller hamnat i situationer jag helst undvikit. Men nånstans tror jag att livets resa handlar om själva resandet, snarare än målet. Och målet, själva meningen med livet, det har jag ännu inte lyckats klura ut. Har du, kära dagbok???

∼ ♦ ∼

Vardagsfrukost med boken Mytomanen

Ruta tre idag: vardagsfrukost med läsning.

Jisses vilken djup inledning! Jaa, ibland blir jag djup. Forfarande. Ibland är jag bara ytlig och beskriver det yttersta lagret av livet. Igår, alltså… Normala människor skulle nog tycka att min gårdag inte var särskilt speciell. Jag själv tyckte att jag upplevde massor. Ändå var jag hemma hela jäkla dan. Men jag pratade med människor (i mobilen), jag lyssnade på människor (i mobilen). Jag delgav dem händelser ur mitt liv och de delgav mig händelser ur sina liv. Och sånt gör att min dag blir mer komplett.

I morse insåg jag att mina dagar är så inrutade. Jag har en förmåga att rita in rutmönster på mina dagar. I dessa tider, med till exempel distansarbete och social distans, har det varit väldigt praktiskt. Det har hjälpt mig att fungera normalt. Jag tänker inte avslöja hur det funkar, för det här är min modell som passar för mig. Men en vardags tredje ruta innehåller frukost och en stunds läsning. Det ger mig ett lugn och en bra start inför en arbetsdag som ibland kan vara ganska hektisk.

Boken jag läser just nu är spännande. Jag vill egentligen läsa hela tiden, så jag tar så gott som varje möjligt tillfälle till läsning. Jag började läsa Mytomanen i tisdags och börjar närma mig slutet i min sommarpresent från arbetsgivaren med den passande titeln. Runt omkring mig noterar jag att människor läser den första delen i Motalaserien. Vännen FEM hade cirka halva kvar igår och Fästmön började läsa igår kväll. Det ska bli kul att höra vad de tycker när de har läst ut.

∼ ♦ ∼

Clark Kent parkerad hos vännen FEM och Finske Pinnen i mars 2020

Nej tyvärr får Clark Kent* inte förstöra vännen FEMs och Finske Pinnens gräsmatta i sommar.

Onsdagen bjöd på blandat väder, men ganska mycket svalare och en hel del regnskurar. Torsdagen bjöd på lite sol – till att börja med och lite då och då under dan, varvat med regn. Temperaturen ligger nu under 20 grader. Mig stör det inte, men det handlar väl om att jag fortfarande jobbar. Den här arbetsveckan är snart slut och nästa vecka blir min sista innan fem veckors ledighet infaller.

Ruta fyra den här torsdagen innebar att jag bokade in efterkontroll på bilen nästa fredag. Nej, bilen är inte lagad till dess, men jag har blivit rådd från olika håll att göra så här eftersom det ger mig en tidsfrist. En tidsfrist som gör att jag åtminstone kan använda bilen för kortare turer i närområdet fram till verkstadsbesöket den 5 augusti. Jag känner att vi blir alldeles för låsta hemmavid annars. Och jag har varit hemma och jobbat nästan varje dag sen i april nån gång. Sen ringde jag min verkstad, som inte bara är en verkstad utan också har biluthyrning, för att kolla priser och möjligheter. Nu fick jag lite att tänka på och diskutera med Anna. Det som jag tycker är jobbigt är att självrisken är väldigt hög om man skulle råka ut för nåt som en olycka eller en krossad ruta.

Stilikonisk eftermiddagsfika med Mytomanen

Stilikonen funderar över saker och ting vid eftermiddagsfikat ihop med Mytomanen.

∼ ♦ ∼

Citrus sover på vardagsrumsmattan intill soffan

Citrus sover på sin nya favoritplats.

Även i kväll är jag och familjen Katt ensamma hemma eftersom Anna jobbar. Igår kväll gjorde jag en del nytta och jag vet att det borde både dammsugas i hemmet och städas i badrummet. Men jag orkar inte det i kväll heller. Jag tänker läsa och förundrat titta på lilla Citrus som har en favoritsovplats på vardagsrumsmattan, tätt tryckt mot soffan.

Jag har också fortsatt att lyssna på sommarpratare. Igår blev det Sofie Sarenbrant och det var mycket gripande. Rekommenderas!!! Efter jobbet idag blev det Mona Sahlin till kvällsmaten (räksallad från Butiken på hörnet, igår blev det lite hopplock från kylskåpet). Det var mycket intressant att höra om hennes tankar om maktens roll, ”Parti’t”, hat och rasism, bland annat. (Nej, jag är inte sosse.) Jag vill även lyssna på Anders Tegnell.

∼ ♦ ∼

Klockan 21.45 är det dags för femte och näst sista delen av Efterlysta för mord. Det hinner Anna hem till. Morden i Helsingör spelar jag som vanligt in på DVD-hårddisken.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Radio, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 2 juli 2020: Avtryck, inrutat, det yttersta lagret av livet

 1. Mösstanten skriver:

  Målet med livet? Svår fråga. Vi finns här och mycket händer runt omkring. Mycket har vi ingen kontroll över. Jag vet inte om jag har något livsmål. De är nog kortare, som att ta mig igenom Jakobsböckerna. Nu ska jag sätta mig och läsa.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag var nog mera ute efter meningen. Men mål i livet, livsmål, har varit bra för mig att ha i tider när tillvaron har varit skakig. Just nu har jag mest som mål att försöka hålla mig frisk. Läsa böcker är bra mål! 😛

   Gillad av 1 person

   • Mösstanten skriver:

    Meningen med livet … Jag vet inte om jag kommer närmare. Göra det bästa av det när vi nu finns här. Vilket kan vara lättare sagt än gjort. Det är inte rättvist. Har man det bra får man vara tacksam.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Nej, livet är inte rättvist och en ska vara tacksam för det som är bra i livet. Meningen med livet är inget svar jag jagar efter, men ibland… vill jag liksom veta ”planen”. Egentligen tror jag inte att det finns nån plan. Vi lever, that’s it.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.