Måndagen den 15 juni 2020: Bara jag fortfarande kan se att himlen är blå


 Kära dagbok…

Åter en natt med dålig sömn. Jag kollade på Vera igår när Fästmön kom hem från jobbet. Mot slutet av programmet (det slutade runt 22.30) höll jag på att somna trots att det var så spännande. Det blev snabbt sänggående och bara ett kort kapitel läst i min bok på gång innan jag somnade. Första gången jag vaknade var klockan 22 minuter över midnatt. Sen höll jag på så där hela natten. Somnade, vaknade, var varm, frös, hade hjärtklappning, snarkade till. 

Blommande pelargon

Det blommar i mormorskrukan. Fotot är lite oskarpt, vilket beror på att jag fick fota i smyg så att katterna inte såg blomman och knopparna.

I morse vaknade jag vid sextiden och kände mig allt annat än utsövd. Jag mådde rentav illa, så trött var jag. Även Anna var jättetrött, men trampade iväg för att jobba fram till 12.15. Därefter får hon en ledig dag och totalt tre sovmorgnar eftersom hon jobbar kvällar.

Hur som helst sparkade jag igång min dator vid 7.30, drog bort de tjocka gardinerna i Bokrummet och öppnade fönstret på glänt. Jag noterade att flera av pelargonerna i mormorskrukorna i fönstret blommar. Det innebär att jag har lyckats dölja dem väl med gardinerna för katterna som av nån anledning tycks älska att äta pelargoner. Inte helt hälsosamt, men ingen av katterna verkar nånsin ha blivit sjuk av att äta pelargoner. Eller penséer, för såna blommor gillar de också.

Så snart jag hade startat datorn hittade jag jobb. Dels var det en text jag ombads läsa och tycka till om, dels blev jag kallad till ett möte på morgonen. När jag skulle fylla i mitt var-är-jag-schema insåg jag att jag är ledig på fredag – det är ju midsommarafton. Fyra veckor inklusive den innevarande ska jag jobba innan fem veckors semester väntar. Oavsett alla problem som har tornat upp sig ser jag fram emot att vara ledig. Det ska nog gå att hitta på saker att göra trots allt. Bara jag fortfarande kan se att himlen är blå.

Himmel med avgaser från två plan

Jag ser fram emot semestern och blå himmel.

∼ ♦ ∼

På förmiddagen ringde jag bilverkstan. Jag och Clark Kent* får komma dit i morgon kl 9 så att de kan titta på bilen och se vad som behöver göras. Det lät i alla fall som att det går att laga även om det blir kostsamt eftersom bilen är äldre än tolv år. Verkstan ombesörjer även ombesiktning. Men… jag tänker att en lagad bil ändå kan ge bättre utdelning i inbyte om vi i framtiden tänker oss att byta bil. To be continued…

∼ ♦ ∼

Som vanligt har jag tömt kattpottor och åkt ner med ett sopberg. Asså jag fattar inte hur mycket förpackningar av papp, metall och glas vi bär hem! Vi bär ju dessutom hem dem med innehåll. Vad finns det i alla dem??? Är det bara jag som funderar över sånt här..?

Sopor

Dagens sopberg av metall, papp, glas och kattskit.

∼ ♦ ∼

På eftermiddagen trillade det in en avi. Det visade sig vara ett rekommenderat brev när jag hämtade det efter jobbet. Brevet innehöll en kallelse till bouppteckning samt ett testmente. Det krävdes en halloumiburgare och en öl tillsammans med Anna Phil’s för att smälta detta. Men nu ska jag läsa igenom en gång till. Det kan tänkas bli ett samtal med mammakusinen B nån kväll i veckan.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.