Torsdag kväll den 4 juni och fredagen de 5 juni 2020: Helt fokuserad


 Kära dagbok…

Nog försökte jag läsa ut ormboken igår kväll, men se det ville sig inte riktigt. I stället satt jag och svor över ett svårt sudoku. När jag hade suddat tre gånger lät jag det ligga med enbart givna siffror ifyllda. Kanske blir det ett nytt försök i kväll. Jag tycker att sudoku rensar hjärnan ganska bra. Jag är helt fokuserad när jag sitter med det och kan släppa alla andra tankar. Bra hjärnrensning samtidigt som hjärnan får lite gympa!

Mini tittar på Lyxfällan

Meh… är han helt galen? Spela mobilspel hela dagarna i stället för att söka jobb?

Det var lite tyst här, katterna pratar inte så ofta, bara ibland. Därför satte jag på TV:n. Mini blev lika fokuserad som jag blev av sifferpysslet men av… Lyxfällan, som var det program jag råkade få på. Jag klarar själv ofta inte av att se programmet där unga så kallade vuxna så totalt skiter i att betala sina räkningar och shoppar galet och onödigt med mera. Det är tur att programledarna då är så himla förnuftiga. Ehum… ja, jag retar mig så mycket på hela programmet att jag inte fattar varför det fick stå på igår kväll. Men jag blev väl, precis som Mini, lite fascinerad över hur folk är. Bara en sån sak som att killen ägnade en hel dag (all vaken tid, i princip) åt mobilspel i stället för att söka jobb. Till hela bilden ska också läggas att det fanns barn i familjen, vad jag förstår fler än ett.

Lite senare blev det annan typ av spänning att titta på. Från Australien kom de båda serier som hade start eller säsongspremiär. Klockan 21.45 startade Efterlysta för mord, vilket var perfekt timing med tanke på att Fästmön hann hem för att titta efter jobbet. Det var ett både spännande och lite halvroligt avsnitt. På TV4 hade säsong två av Mystery Road premiär. Vi har nog inte sett första säsongen, men jag spelade in avsnittet i alla fall. Det kanske är nåt att slöglo på i kväll när det inte är så mycket annat att se. Lite roligt att svenska Sofia Helin finns med i rollistan. Där låter Avdelningen för onödig information meddela att Sofia Helin är exakt tio år plus en dag yngre än jag.

∼ ♦ ∼

Citrus i Djungelrumsfönstret

Citrus i Djungelrumsfönstret, men det är inte den mest populära fönsterbrädan i hemmet.

Den här fredagen vaknade jag alldeles av mig själv. Katterna var inte särskilt på vad gällde mat, men jag pytsade upp i deras skålar och tömde deras pottor. Sen blåste det sandstorm uppenbarligen flera gånger i hallen under morgonen, för jag fick sopa, snudd på skotta, upp kattsand en gång i timmen.

Fönsterbrädan i köket är uppenbarligen hemmets mest populära ställe just nu. Fönstret ska dessutom vara öppet. Citrus försökte sitta där och lyckades en stund medan jag föste ut Lucifer på balkongen. Sen kom han tillbaka och klämde sig upp varpå hans syster fick nog av trängseln och hoppade ner. Jag försökte intressera henne för fönsterbrädan i Djungelrummet i stället. Det gick väl sisådär.

Lucifer och frukost på balkongen

Frukost på balkongen.

På balkongen trivdes herr Katt ändå ganska bra under förmiddagen, för då fick han sällskap av Anna som var ledig och passade på att äta frukost där ute. Jag tog en kort rast på förmiddagen. Det var väl första gången jag provsatt balkongsoffan i år…

Det mulnade på framåt lunchtid. Mig gjorde det inget, för jag satt vid datorn och jobbade, men Anna hade kanske tänkt sig en tur till Slottet. I morrn ska det regna, det ska börja redan i kväll, så det blir väl först på söndag vi åker dit som det verkar. Jag skulle vilja ta med tomatplantorna och sätta dem i större krukor vid husväggen. Kanske blir det fler plantinköp i morrn i alla fall.

Jordgubbe

Den första för säsongen från Uppsala.

Jobbmässigt har jag petat och påtat med en del småsaker. Det var krångel på ett ställe, men bestämdes att det inte behövde kommuniceras om detta eftersom de som behövde veta det redan kände till det. Ett enda Zoom-möte idag och inte så mycket som måste göras just idag gjorde att jag kunde flexa ut tidigare. Timmarna hopar sig i tidrapporten och jag märker att det är lätt att jobba mer hemifrån.

Vi gick och handlade tillsammans. Anna stod för veckoinköp av ”det vanliga”, kvällens middag samt en blomma, jag köpte bubbel, två flaskor rött (nyheterna Memoria och Teroldego d’Isera)  och några Staropramen till mig. Serverat till min arbetsplats i Bokrummet fick jag två härliga jordgubbar, de första för säsongen från Uppsala.

Prosecco Pizzolato, Memoria och Teroldego d'Isera

Tre italienare, varav en bubblig och två röda nyheter, hängde med oss hem.

∼ ♦ ∼

I kväll ska vi äta gott och dricka bubbel. Tänk så vi lyxar, tycker en del. Tänk så vi håller igen vissa andra dar, säger jag. Livet är kort. Skål för det!

Prosecco Pizzolato

Skål!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag kväll den 4 juni och fredagen de 5 juni 2020: Helt fokuserad

 1. Lyxfällan har fått en att fundera på hur folk är funtade, hoppas verkligen dom tar åt sig av hjälpen dom ofta får.

  Visst ska man väl unna sig att äta och dricka gott, varför inte tänker jag. I kväll blir det en hemmagjord sallad här, och en (eller kanske två) kalla öl till. Jag firar ju idag 🙂

  Det behövs regn, men hoppas det blir uppehåll en av helgdagarna iaf !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Eller hur?! Jag har svårt att se programmet för jag blir så himla arg.

   Ja unna sig att äta gott äe väl det minsta en kan göra i dessa tider. Jag nätshoppar inte särskilt mycket nu heller, inte ens böcker. Blev lite från apoteket. På onsdag kväll har vi bokat in två timmars gles-shopping på ett klädvaruhus på landet. Tre av mina jeans har gått sönder, alla tre jeanen var minst tio år gamla.

   Vi har druckit bubbel men här finns en stor ölälskare (= jag).

   Ha en go kväll! Och vad du ska fira står säkert på din blogg. Får kika i morrn för datorn är avstängd. 😁👍🏻

   Gillad av 1 person

 2. Tycker så mycket om dina kattbilder 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.