Chokladbollens kväll och tisdagen den 12 maj 2020: Firande med storslagen himmel, läskiga mördare och en sekt


 Kära dagbok…

Vi var noga med att fira chokladbollens dag igår kväll. Ja själva firandet gick av stapeln på kvällstid eftersom vi jobbade på dan. Som duktiga kickor åt vi middag först, kaka sen. Vid 19-tiden slog vi oss ner med kaffe och var sin chokladboll med kokos och bara njöt. Annas projekt fick vila. Bollarna, från Butiken på hörnet, förstås, var ljuvligt mjuka och färska. Det har faktiskt hänt att en del kakor vi har köpt den senaste tiden har varit lite hårda och torra. Gårdagens chokladbollar var perfekta.

Chokladboll och kaffe

Chokladbollsdagsfirande. Notera Annas projekt som kräver penna, papper, linjal och tumstock…


Naturen bjöd på en fantastisk uppvisning igår igen. 
Himlen var bara storslagen och som vanligt är det dömt att misslyckas att fota showen. Den ska liksom upplevas live. Och tänk… naturens skådespel är gratis… Somliga brydde sig dock mest om att sova.

 

Sida ur Sekten på Dimön

”What’s in a name?” för att citera en känd litterär person. Vet du vem???

Resten av kvällen tittade vi mest på TV. Först såg vi snälla Vem bor här? och därefter två program på raken om läskiga mördare. Jag vet inte varför jag fascineras så, men jag tror att det handlar om att jag försöker förstå hur mördare tänker och varför de inte har spärrar som jag har. Jag har ännu inte några svar, men kanske, om jag finge leva om mitt liv, att jag skulle ha utbildat mig till nån sorts kriminalare. Faktum är att jag gjorde ett test en gång i min ungdom som visade att kriminalkommissarie var ett av tre yrkesval som skulle passa mig. De andra två har jag glömt.

Jag läste en hel del igår också. Boken jag läser handlar om en sekt och är baserad på författarens verkliga upplevelser. Så verkliga att jag höll på att sätta kaffet i vrångstrupen när jag upptäckte namnen (”What’s in a name?” för att citara en känd litterär person. Vet du vem får du en guldstjärna!) på två av de fiktiva kontrahenterna och vad de har för bakgrund. I verkliga livet är det dock jag som har litteraturvetenskap som huvudämne i min examen. Mer säger jag inte om detta. Den som fattar fattar.

∼ ♦ ∼

I natt vaknade jag nån gång vid två, halv tretiden av att jag blev stucken av en surrande insekt. Jag gick upp i badrummet och såg tydligt ett stickmärke på insidan av höger underarm. Det sved och gjorde jätteont. När jag sen vaknade fyra timmar senare för att kliva upp gjorde det fortfarande lite ont, men stickmärket syns inte. Drömde jag det hela?

Nåt jag inte drömde var Lucifers morgonkonsert med tillhörande dörrdunkningar. Men jag slog dövörat till och jag tror att även Fästmön gjorde det tills det var dags för henne att gå upp en halvtimme före mig. När jag kom upp hade det varit sandstorm i hallen, så det var bara att sopa mig fram till till kattpottorna för att tömma dem. Konsert-Katten låg då på klätterställningen på balkongen och spanade på ”birds”.

Tänk om han kunde ligga så här snällt och stilla och framför allt tyst även på morgnarna (bilderna är från igår kväll):

 

Clark Kent

Inne i garaget igen. Nu är garaget rent, men inte Clark Kent, min lille bilman. Det här är en två år gammal bild.

Jag började jobba runt halv åtta och gjorde en kort paus för att flytta på bilen och slänga sopor på väg till garaget. På förmiddagen idag skulle nämligen garaget städas igen. Det känns som om det är ett hysteriskt städande där och jag tycker verkligen inte att det behövs. Garaget är fan renare än mitt vardagsrum Det ställer mest till problem eftersom jag måste flytta ut bilen och sen flytta in den igen. Dessutom kostade det mig 62 spänn att betala för parkering under de tre timmar städningen pågick.

Tvättmaskin och tvätthink

Jag kunde i alla fall köra två maskiner tvätt idag. Det är underbart att ha en tvättmaskin!

Jag tvättade på förmiddagen för det är sånt hushållsarbete som kan utföras utan att jag måste göra annat än att starta, stoppa och hänga. Vi har ju en tvättmaskin i badrummet som vi fick ett generöst bidrag till av Annas snälla mamma och hennes L. Det är verkligen underbart. Annars är det svårt att blunda för allt som skulle behöva göras här hemma, men jag får väl ta veckostädning i helgen. Då jobbar Anna och jag har inga planer – det går ju inte att göra nåt just.

Arbetsdagen bestod av ett möte på förmiddagen, jobb med lite diverse fram till klockan 14 när det stod kommunikatörsnätverks-träff/utbildning i kalendern. Såväl möte som nätverksträff/utbildning skedde via Zoom, förstås. Fast som så ofta när en minst anar det inträffar det saker som ställer andra ting på sin ände och kastar om tillvaron. Detta var en sån dag och jag kan inte berätta mer om det än att jag är besviken och förbannad för att Gubben i lådan poppar upp – och lyfts fram! – ta mig tusan överallt.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag inte jobba om jag inte får bra extra betalt, förstås. I stället ska jag glo på sista delen av Bäckström. Fler läskiga mördare, alltså.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Chokladbollens kväll och tisdagen den 12 maj 2020: Firande med storslagen himmel, läskiga mördare och en sekt

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Åh, vad trist att jag missade Chokladbollens dag. Tur att man kan ta igen det hela;) Kram!

  Gillad av 1 person

 2. Chokladbollar, ingen favorit för mig, men när jag var liten gillade jag dessa 🙂

  Busiga katt, som väcker om morronen och sen bara chillar .. 🙂

  Så ni behöver inte städa garaget själva alltså.. kan ju vara bra men irriterande att behöva forsla bort bilen och betala för det under tiden.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag gillar tyvärr nästan alla kakor numera, vilket syns på min kroppshydda.

   Jaa, sån är framför allt Lucifer. Men även Citrus kan.

   Vi har en deltidsanställd vaktis som sköter garagstädningen, tror jag. Han sköter gräsklippning och snöskottning också. En gång på våren, vanligen vid den här tiden, samlas vi som bor i huset och pysslar i trädgården och fikar och grillar korv. I år är det inställt. 😦

   När det gäller garagestädningen tycker jag att den görs onödigt ofta, det behövdes verkligen INTE städas där nu. Mest att det är opraktiskt när en jobbar och inte brukar ta bilen till jobbet. Nu vara jag ju hemma och det fanns lediga p-platser på den stora parkeringen utanför. Det är inte alltid så.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.