Torsdag kväll den 7 maj och fredagen den 8 maj 2020: Bordoy?!


 Kära dagbok…

I morse insåg jag att jag hittills den här veckan varit utomhus bara en timme. Det är inte bra. Jag behöver ljus och luft och dessutom behöver jag röra på mig. Därför hade jag sen ett tag tillbaka planerat att kombinera nytta med nöje idag: en promenad mitt på dan till ett apotek, men inte ett apotek närmast mig. Vädret har blivit bättre, så jag kan inte skylla på att det är kallt eller regnigt. Och ja, jag jobbar hemifrån, men det gör många av mina kollegor också och när jag sist var på väg till jobbet för ett IRL-möte mötte jag några av dem. På stan. På promenad. Då borde väl också jag kunna ta mig tid för detta..? Fästmön antyder att jag är alltför plikttrogen som sitter och jobbar mina timmar framför datorn. Gör alla andra det? Tja, det är deras grej, jag kör min grej och vet att jag gör skäl för min lön. Med ägg och knäckemacka från förmiddagsfikat i magen klarade jag att promenera utan lunch.

Jag såg en kartong med ett sexpack tomma ölflaskor av sorten Corona, men jag tog ingen bild och tänkte inte ”corona är slut”. Jag tycker bara att det är jävligt osmakligt av vissa att skämta om viruset, skriva sånger etc. Det finns inget som helst roligt med corona eller pandemin vi har drabbats av. Många är svårt sjuka och många har dött. Är det OK att skämta om det?

Här bjuder jag på två vårbilder i stället:

∼ ♦ ∼

 

Citrus på fällen sover med öppna ögon

Så Jävla Gullig a k a Citrus sover med öppna ögon.

Så… det är extra välkommet att det är fredag idag. Jag är skittrött och känner mig lite som Citrus på bilden, hon som låg och sov igår med öppna ögon. Hela helgen ligger blank framför mig. Det är svårt att komma på vettiga saker att göra i dessa tider. Vi borde sätta potatis, men frågan är om jorden inte är för kall för det fortfarande.

När läget är som det är känns det extra viktigt att ha rutiner. Varje vardag har jag larmet ställt på klockan sju, men jag vaknar tidigare och går upp mellan klockan sex och halv sju. Då får katterna mat om inte Anna har gett dem. Sen tömmer jag pottorna innan jag hoppar in i duschen. Nånstans vid sjutiden äter jag yoghurt och dricker kaffe vid köksbordet. Jag läser ett par kapitel i min bok på gång innan jag startar datorn och arbetsdagen vanligen runt 7.45. Sen kör jag på till 16.30. Jag är dålig på att ta raster, men när jag får ont i benet hoppar jag upp och rör på mig eller gör nåt nyttigt i hushållet en stund. På lunchen äter jag ett par mackor och/eller tar en kort promenad. Så ser min vardag ut nu.

Citrus med böckerna Henrys hemlighet och Miraklet

Min assistent Citrus gillade boken jag läste ut igår som synes.

Kvällar och helger jobbar jag inte. Då försöker jag göra andra, roliga och stimulerande saker. Inte helt lätt att komma på just nu, vardagar är enklare. Men jag är glad och tacksam att jag sover gott om nätterna och att jag kan koppla av med läsning. Jag är faktiskt inne på månadens fjärde bok, redan. Igår kväll läste jag ut en deckare om hemligheter och religion som jag hade lånat av Anna. Jag bytte till en roman om mirakel och religion. Och nä. Det är inte så att fan (= jag) har blivit religiös på gamla dar, det var ett rent sammanträffande. Böckerna handlar båda om katolicismen, märkligt nog. Att jag ens köpte boken till höger i bild beror på att den handlar om lite av ett mysterium och ett försök till helgonförklaring. Sånt är intressant, tycker jag.

∼ ♦ ∼

Tofflan bitmoji bordoy

Tofflan kanske behöver lite bordoy i kväll? (Bordoy = brittiskt uttal av Bordeaux, rött vin.!

Idag har jag jobbat med högt och lågt, känns det som. Jag har deltagit i ett par Zoom-möten och skrivit en del texter. Bland annat har jag försökt knåpa ihop ett par rader som jag tycker bör in i min kommande befattningsbeskrivning. Detta har jag inte gjort på eget bevåg, jag gör sällan det nu för tiden i tjänsten, utan på uppdrag. Jag gör det jag blir tillsagd att göra, inget annat. Jag har slutat ta egna initiativ för jag bemöts bara med suckar, bortvända blickar (jo en ser och hör sånt via Zoom också) och ointresse. Ibland kan jag inte hålla tyst, men jag väljer mina strider ytterst noga numera. Som du förstår, kära dagbok, har det jobb jag en gång älskade blivit ytterst själsdödande. Men jag är kvar, för jag behöver en inkomst. Och trots att det känns mer meningsfullt att leka med Citrus och hennes fyra kapsyler…

Citrus och fyra kapsyler

Det känns mer meningsfullt att leka med Citrus och kapsylerna.

∼ ♦ ∼

Fredagar betyder Tyst vittne på kvällen, så även denna fredag. En av Annas och mina favoritförfattare, M. J. Arlidge, har varit en i raddan som skrivit manus till serien. Så nu är det dags att gå i i helgen. Om det blir ”bordoy” eller inte det spörs, det. Jag har i alla fall bäddat rent, vad nu det har med saken att göra.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdag kväll den 7 maj och fredagen den 8 maj 2020: Bordoy?!

 1. Agneta skriver:

  Coronahelvetet är så lömskt och jävligt att man kanske behöver skämta lite om det för att stå ut – men det är skillnad på skämt och skämt!
  Själv tycker jag det är för bedrövligt när folk låtsashostar mot andra och skriker ”Corona”, det är inte roligt nå’nstans, bara idiotiskt! Och skämt om Corona-öl roar mig inte alls, även om det väl är hyfsat oförargligt i mina ögon.
  Däremot tycker jag att Jackes sångtexter är fantastiska.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo jag förstår att andra/vissa hanterar det så, men jag tycker att det är ytterligt smaklöst att som Jacke Sjödin skrivar roliga sånger när folk har förlorat nära och kära eller blivit väldigt sjuka av det elaka viruset. Sånt kan jag inte med, helt enkelt. Jag hanterar min coronaångest på annat sätt, det är bara att konstatera.
   Hoppas ni mår bra allihopa där nere i Södern!!!

   Gilla

   • Agneta skriver:

    Vi mår bra allihopa, tack 😊! Jag hoppas både ni och vi klarar oss från detta gräsliga virus, och att eländet tar slut snart..!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Skönt att höra!!!
    Jag känner av halsont ibland och vi nyser understundom. Vi tror att det är våren. Mitt blev bättre när jag slutade med sprutorna. Men jag jobbar hemifrån och försöker tänka att jag är lite mindre riskgrupp nu när proppen nog är borta.
    Nu tycker jag att det räcker med skiten faktiskt. 🤬

    Gilla

 2. Rutiner ska man verkligen inte underskatta, speciellt i dessa tider. Hoppas att du haft en bra helg. Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej, det är skönt att kunna luta sig mot rutiner, för då funkar tillvaron drägligt i alla fall.
   Helgen har varit finfin hittills, se dagens inlägg! 😛
   Hoppas du har haft/har (helgen är ju inte slut än!) det bra också.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.