Lördag kväll den 2 maj och första halvan av morfars födelsedag 2020: Det kliar (inte)


 Kära dagbok…

Pecanwienerbröd och kaffe

Eftermiddagsfika igår.

Idag skulle min morfar ha fyllt 116 år om han hade levt. Nu lever nästan ingen så länge. Morfar hann bli 86 år och det är inte fy skam med tanke på att han hade rökt ungefär 80 av de åren. Att det var lungorna som pajade till sist är begripligt. Själv blev jag 58 år för en vecka sen idag. Det kan en tro vad en vill om, men nån dag efter min födelsedag vaknade jag med en finne på hakan. När jag var ung hade jag inte så många finnar. Jag fick nån enstaka då och då. Uppenbarligen är jag fortfarande ung, för här finns alltså en enstaka finne just nu. Jag tror att det handlar om att jag är utomhus för sällan och äter… inte helt bra. När Fästmön kom hem från jobbet igår, till exempel, blev det eftermiddagsfika med pecanwienerbröd. Och senare åt jag pommes till maten. Ytterligare några timmar in på kvällen blev det choklad och en liten skål med typ tio ostbågar och ett par nävar jordnötter. Sånt sätter nog sina spår i form av plitor.

Men… jag är frisk för övrigt. Vad jag vet. Visserligen drabbades jag av en våldsam klåda i näsan igår. Och jag nyser ibland, hostar till. Fast jag tror, jag vill tro, att helvetescoronan håller sig borta hittills.

∼ ♦ ∼

Kattstrumpor Happy socks

De glada strumporna kunde inte få mig att låta bli näsan.

Vi behövde gå ett par ärenden igår, så stärkta av eftermiddagsfikat gick vi iväg till Kvarnen. Anna hämtade bland annat ut paket och jag passade på att lösa in min vinstlott på paketutlämningsstället mot hela fyra stycken nya. Sen gick vi till Akropolis för att hämta hem middagen. Jag går faktiskt bara ut bland folk när jag måste och det handlar nästan uteslutande om att införskaffa mat. Det blev en lång väntan på maten, så Anna gick hem och luftade en flaska rött slaktarvin medan jag satt kvar. Och kliade mig i näsan. Det var nämligen i utkanten på restaurangen som näsan började klia. Mer och mer. I coronatider ska en inte röra sitt ansikte och en ska definitivt inte klia sig i näsan. Men jag hade inget val. Det kliade och kliade och kliade. Inte hjälpte det att jag försökte rikta uppmärksamheten mot mina födelsedagsfådda glada strumpor. Som tur var stod en flaska handsprit på disken och när jag hade betalat endast strax över 400 spänn för maten spritade jag mig väl.

Middagen bestod av tvårätters: till förrätt bröd med röror och till huvudrätt valde jag kycklingspett utan spett och pommes. Rörorna var heta, brödet gott och grönsaker och tzatzikin till huvudrätten rikliga. Mycket mumsigt alltihop, jag slängde bara lite pommes. Resterna av rörorna står i kylen. Måltiden övervakades av herr Lucifer Katt.

 

Mini

Mini lät sig bli kliad, men inte i näsan utan under hakan och på huvudet.

Anna tog en liten lur efter maten. Resten av kvällen fördrevs i var sin fåtölj med en bok i näven och TV:n påslagen. Vi slöglodde lite på Poirot igen, men kvällens markerade TV-program (varför tror du jag köper en TV-tidning varje vecka???) var näst sista delen av brittiska När mörkret kallar. Mini satt på mitt armstöd och lät sig klias under hakan och på huvudet.

Mörkret kallade även på oss och sänkte sig över Main Street. Rätt som det var låg vi i vår säng och sov. Vid tvåtiden vaknade jag av samma skräniga röst som väckte mig vid midnatt sista april. Den killen verkar ha problem relaterat till antingen alkohol eller droger. Jag är glad att jag inte var utomhus när han var där. 

∼ ♦ ∼

Idag är det min sista lediga dag på ett tag. Givetvis vaknade jag tidigare än nånsin, men jag gick inte upp och tog medicin och fixade kaffe förrän vid halv sju. Sen blev det läsning och kaffe på sängen. Jag vaknade till mardröm, faktiskt, men den var litterär. I skrivande stund har jag cirka 140 sidor kvar att läsa i boken jag ska recensera.

∼ ♦ ∼

Sista lediga dan på ett tag… Hur ska jag fördriva den? Dan började soligt, men det ska regna i eftermiddag. Jag borde torka golv, nåt jag inte har nån lust med. Kattpottorna är tömda och min födelsedgsbukett är rensad på vissnade blommor. För att fortsätta på nyttospåret ska jag skriva ner varor som ska komplettera var hemkörningsbeställning från ICA Maxi Stenhagen. Det finns vissa fördelar med att vara riskgrupp och vi fick en hemkörningstid redan torsdag eftermiddag. Hade vi inte varit riskgrupp skulle vi ha fått vänta till måndagen den 11 maj på kvällen.

I morgon väntar såväl Zoom-möten som möten IRL. Vissa saker går bara inte att göra på distans. Vidare ska jag jobba med ett par uppdrag som trillade in på sista april (ja, jag har smygläst jobbmejl trots att jag är ledig). Men ärligt talat… Det kliar inte längre i fingrarna av förväntan vid tanken på jobbet. I stället känner jag en tyngd över bröstet.

Nu ska jag fixa frukost och därefter skrapa en av mina vinstlotter. Det blir nog ett samtal till Annas snälla mamma och hennes L idag också. Det vore roligt att få berätta att jag vann på en av deras födelsedagspresenter. Sen har jag ju en av de ursprungliga födelsedagslotterna kvar. Där kanske storvinsten väntar..?

Fyra Sverigelotter

Jag hämtade ut min vinst igår – fyra nya Sverigelotter.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 2 maj och första halvan av morfars födelsedag 2020: Det kliar (inte)

 1. Dubbelt grattis till dig då, både födelsedag och vinst 🙂

  Vi vann på harry i lördags, 6 rätt, men det blev ingen förmögenhet, men kul att vinna ibland.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, men födelsedagen är passerad med över en vecka. Av vinstlotterna skrapade jag två igår… Mer om det i kvällens inlägg. 😛

   Grattis ändå! Det är roligt att vinna även om det inte blir så mycket.

   Gilla

 2. En storvinst, (och även en mindre;) skulle verkligen pigga upp…Är extra glad över, i dessa tider, att jag tycker om att både läsa och skriva. Var rädd om dig. Kram!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.