Onsdag kväll den 22 april och torsdagen den 23 april 2020: You are my happy


 Kära dagbok…

En av de bloggar jag följer har börjat med att varje vecka presentera sin veckas bästa. Det tycker jag är en riktigt bra idé. I dessa tider matas vi ju ständigt med rapporter om den pågående pandemin, sjukdom och dödsfall, slutkörd personal, smitta, restriktioner, rädda människor, människor som inte bryr sig om vare sig sitt eget väl och ve och andras, statistik och… ja, listan är lång. Jag orkar inte längre titta på eller läsa nyheter, men jag erkänner att jag följer Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser. Ibland tittar jag även på regionens presskonferenser, men mina före detta kollegor och deras nyare kollegor ger inte alltid det goda intryck som jag tycker att Anders Tegnell med flera ger.

You are my happy

Fästmön och vännen FEM, till exempel.

Men… det jag skulle komma till är att jag försöker följa trovärdig information och rådande restriktioner. Inte mer. I stället jagar jag sånt som veckans bästa. Och det gör jag för att jag ska stå ut, för att orka. Jag, som inte på nåt vis har det värst. Jag är lyckligt lottad och kan utföra mitt arbete hemifrån. Dessutom har jag ingen grundsjukdom även om jag just nu har en envis tromboflebit som inte riktigt vill ge med sig. Men bäst av allt är att det finns nån vid min sida. Fästmön. Det är hon som är ”my happy”. Vi försöker stötta varandra. När den ena är låg mår den andra förhoppningsvis lite bättre och kan pigga upp den låga, typ. Sen har vi båda vänner som vi pratar med på olika sätt nu när vi inte kan umgås och träffas fysiskt. Dessa tillhör också ”my happy”. Igår hade jag sms-kontakt med vännen FEM, till exempel, som meddelade att ett paket nog inte hinner fram till födelsedagen, men är på väg. Gulligt!!! Då vet jag att jag får åtminstone ett paket på min dag. Jag är inte bortglömd och inte heller dissad av alla.

Det är emellertid inte bara människor som är ”my happy”, utan även sånt som böcker, goda ostar och viner. Idag är det för övrigt Världsbokdagen och den firar jag ju varje dag. Igår hade vi bestämt att ha en liten ”midnattsfest”, som jag brukar kalla dem trots att de inte alltid infaller runt midnatt. Gårdagens fest började vid 22-tiden. Då var Anna hemhämtad från jobbet och jag hade fått min spruta. Vi dukade fram ost, kex och päron och vin. Riktigt gott och mysigt! My happy indeed!

Ost kex päron vin och boken Nu i ro slumra in

Goda ostar, vin och litteratur är också ”my happy”.

∼ ♦ ∼

Idag har jag jobbat vidare med diverse texter och översättningar. Inte så mycket att säga om det, det trillar in ganska många småjobb under en dag. Dessvärre får jag också en del ickefrågor och tämligen förnedrande arbetsuppgifter. Jag vet inte om jag ska grina eller bli arg.

Det var åter igen en solig dag, även om den inte var lika varm som igår. Idag slapp jag inte undan nån lunchpromenad – jag måste försöka inse att det också är ”my happy”, inte bara jobbigt. En kollega hörde av sig och vi stämde träff för att jag skulle återfå en utlånad bok. Då kändes det mera värt att gå ut.


Belöning skulle jag givetvis ha. 
Vem f*n kan stå emot när Butiken på hörnet lägger ut bilder på Instagram på härliga kakor..? Inte jag i alla fall. Jag köpte med mig två hem. Den ena åt jag till eftermiddagsfikat, den andra är till Anna som hon får inta lite senare. I kväll igen jobbar hon nämligen och traskade iväg till sitt arbete strax efter lunchtid. Gåsmamman spelar jag in på DVD-hårddisken så att vi kan titta på den nån annan dag. Jag ska hämta hem Anna i bil, det är så många märkliga människor ute vid 21-tiden här.


Middag åt jag ensam
. Det blev min sista matlåda från Sherlock’s och den innehöll chicken tikka masala. Jag har inte gjort så mycket annat här hemma mer än tagit rätt på gårdagens torra tvätt. Anna har tagit tag i persiennfrågan för vår inglasade balkong och kollar nu priser. Vi har också pratat lite grann om en större ommöblering. För den skulle vi behöva ett ritprogram där vi kan flytta omkring möbler virtuellt. Nåt sånt gratisprogram hittade inte Anna, så det blev papper, penna, sax och tejp, som en kollega rekommenderade. Det kan tänkas bli sånt vi får ägna sommaren åt.

Chicken tikka masala från Sherlocks och boken Nu i ro slumra in

Sista matlådan från Sherlocks och sista sidorna i boken…

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis ett ”my happy” från köket där Anna har ställt en vas med häftiga, röda tulpaner.

Röda tulpaner utslagna

”My happy” på köksbordet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 22 april och torsdagen den 23 april 2020: You are my happy

  1. Det var ju ändå fler ”happy” som du har omkring dig -håller med, det gäller ibland att se dom ljusglimtar man ändå har omkring sig i dessa tider. Bra idé din bloggvän hade 🙂

    Önskar dig/er en HAPPY helg !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.