Tisdag kväll den 21 april och onsdagen den 22 april 2020: Desinficerad, klippt, men inte skuren och veckans kolla här!


 Kära dagbok…

Desinficieringsspray och solbrillor

I coronatider…

Igår lyckades jag äntligen få tag i en mindre flaska sprit. Handsprit, alltså. handsprit. Spriten är i sprayform och först tyckte jag att den luktade… räkor. Hoppas verkligen inte jag har blivit smittad med corona, för ett av de relativt nyupptäckta symtomen handlar om förändrat smak- och luktsinne. Senare på kvällen tyckte jag i att den bara luktade sprit, dock. Kanske var jag förvirrad och stressad av att vara på jobbet, nåt jag kände mig tvingad till igår. (Vem mobbar vem på min arbetsplats kan en undra.)

På vägen tillbaka från jobbet tog jag mod till mig och gick och klippte mig. Jag hade en tid bokad sen länge och jag hade telefonerat och rådgjort med min frisör innan. Inga symtom där. Sen blev det både handtvätt och spritande när jag kom hem. Hoppas jag klarar mig! Men jag undrar hur folk är funtade som satt tätt, tätt på stans uteserveringar igår och fikade eller drack alkohol. Vad de har i sina koppar och glas skiter jag i, men inte att de struntar i att hålla avstånd. Hur flängt är inte det???

Potatisgratäng rökt kalkon grönsaker

Lättare middag på rester igår.

Vi åt en lättare middag igår, i alla fall Fästmön, som varit och härjat med hammare (!) i Slottsträdgården tillsammans med Slottsfrun. Minsann tror jag inte vårsolen hade spridit sin glans över Annas blottade lemmar (armar, ben, ansikte och hals). Jag käkade rester i form av potatisgratäng från i lördags och några tunna skivor rökta kalkonskivor som hade ett passerat bäst före-datum. De smakade inte konstigt alls, men senare på kvällen blev magen väldigt pratsam. (Den kanske inte ville ha den trettiofemte sprutan??? Anna sticker mig ju i magen med sprutorna som pumpar in blodförtunnande i min kropp.)  Vi kikade på Bäckström på TV4 och sen blev det lite läsning i sängen innan ögonlocken föll ihop.

∼ ♦ ∼

Idag har jag bland annat jobbat med några olika texter som skulle redigeras och några texter som skulle redigeras på svenska och därefter skickas till översättning. Vidare har jag lagt upp två låsta sidor (bara jag kan läsa och redigera) med förslag och utkast kring mejl och information till funktioner och ansvariga som är inblandade i incidentprocesser. Klurigt och roligt, särskilt när uppdragsgivaren blir nöjd trots att jag inte följer önskemålen exakt. Sen blir jag irriterad över andra saker där Goliat kör stridsvagn och bara tar över showen. Jag kan inte se det som att Goliat vill ”hjälpa till”. I stället är min känsla att Goliat vill ha full kontroll genom att bara ta över. Ibland mopsar jag tillbaka, ibland orkar jag bara inte att försöka bemöta alla härskartekniker. Det blir aldrig roligt på jobbet igen.

Nån lunchpromenad tog jag inte idag, för jag behövde åka och handla kattmat och lite annat på Nya Tokerian. Vi hade bara några få påsar Latz kvar. Jag köpte två lådor med 44 påsar i varje och fyra burkar Whiskas anka samt lamm.

Latz kattmat 44pack

Två lådor såna här och några burkar Whiskas köpte jag till familjen Katt.

∼ ♦ ∼

Under förmiddagen tvättade och hängde jag två maskiner skitiga och sen rena kläder och dukar. Det är en fördel när en jobbar hemifrån att kunna fixa sånt, för tvättmaskinen jobbar ju på egen hand. Att hänga ett par maskiner tvätt på torkställningar går ganska snabbt och så får jag och benet upp och studsa lite. Det är fortfarande en bula kvar på benet över knävecket och jag vet inte om jag ska kontakta min husläkarmottagning och visa upp benet eller inte. Nu återstår bara tio sprutor, det vill säga jag får den tionde i kväll när Anna har slutat jobba. Inte vill jag ha fler… Fast samtidigt vill jag ju inte att tromboflebiten ska vara kvar.

Spruta med blodförtunnande

Nu är det inte många kvar att ta, bara tio!


Innan Anna gick till jobbet åt vi middag tillsammans. Anna
lagade sig nåt, medan jag värmde tomatsoppa och micrade en ostfralla från frysen. Det blev alldeles lagom middag, för till ”midnattsfest” tänkte jag duka fram ost, kex och vin om intresse finns. Innan dess ska jag ta en tur upp till vinden med ett par lådor påsksaker.

Ostfralla och tomatsoppa

Lagom middag för mig.

∼ ♦ ∼

Veckans Kolla här=>> Igår genomgick farfarsfåtöljen en metamorfos. Glatt överraskad såg jag att den håriga leopardfilten hade blivit ersatt av en djurisk klädsel. Alla tre katterna i familjen Katt verkade gilla fåtöljens nya utseende, men tjejerna kördes snabbt bort av Lucifer.Innan dess lyckades jag i all hast fånga både Mini och Citrus på bild i fåtöljen. Undras vad farfar skulle säga om han såg sin 40-årspresent i zebraskrud… Jag tycker att den blev fin och rolig. Den passar definitivt in i Djungelrummet. Och den matchar helt klart katterna, eller hur?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.