…får leken tåla


Ett inlägg om en bok.M J Arlidges bok Får leken tålaRiktigt kul är det att såväl Fästmön som jag 
läser Helen Grace-serien av M.J. Arlidge! Det var Anna som först hade hört talas om den och jag tror att det var så att hon hittade första delen på loppis. I julklapp förra året gav jag henne den fjärde delen, …får leken tåla. Mottagaren läste den förstås först, men sen ryckte jag åt mig den.

Den här gången handlar det om mordbränder. Flera människor stryker med i bränderna, bränder som verkar vara väldigt noggrant planerade. Polisen Helen Grace jobbar med utredningen – och måste samtidigt jobba lite i motvind med den envisa och för all del ambitiösa reportern Emilia Garanita och sina chefer.

Som i resten av böckerna i serien är vare sig personbeskrivningarna eller miljöskildringarna särskilt ingående. Det räcker med några korta, grovhuggna drag – så fattar läsaren galoppen. Här är skeendet det viktiga. Historien springer snabbt framåt, lika snabbt som eldslågor kan sluka det som kommer i deras väg. Många kapitel är inte bara korta utan mycket korta.

Det finns många sjuka människor i såväl verkligheten som i fiktionen. I den här boken skildras påhittade galningar. Slutet överraskar och jag kan varken lista ut den skyldiges identitet eller hur boken avslutas. Sånt blir det plus för. Det är riktigt spännande och… ja, jag har sett till att Anna har köpt del fem i serien. (Hittills har sju delar kommit ut.) Jag läste nästan halva del fyra genast.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Övriga delar i serien (länkar till mina inlägg om de böcker jag har läst):

Ole dole

Bro bro breja

Dansa min docka

…får leken tåla (läs texten ovan!)

Nu i ro slumra in

Kurragömma

Älskar inte

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till …får leken tåla

  1. Har gillat alla jag har läst i den här serien! Men nu har jag hamnat lite efter så har några att läsa ikapp 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.