Ett rött på restaurang: Tenuta Il Cascinone Crocera Barbera d’Asti 2017


Ett inlägg om ett rött vin som inte finns på Systembolaget.


 

Tenuta Il Cascinone Crocera 2017

Söndagsvin.

I söndags var vi som bekant (?) ute på lokal och åt middag. Det är lite roligt då att bli rekommenderad ett vin som inte finns att köpa på Systembolaget. Snopet bara kanske för nån som läser här och vill köpa vinet. (Ett tips är förstås att gå till restaurangen där vi var… Eller varför inte köpa nåt Barberavin som finns i Systembolagets sortiment?) Vi testade en flaska Tenuta Il Cascinone Crocera 2017. Vad jag förstår går det att nätshoppa vinet – till ett betydligt lägre pris inklusive skatter etc – än vi betalade, men å andra sidan verkar en vara tvungen att köpa flera flaskor än en då. På restaurangen betalade jag 500 kronor för en flaska.

När jag googlar på vinet får jag fram att det rekommenderas till anka, gås eller vilda fåglar (!) och på några ställen står det att det passar till pasta, kalv, fläsk och vilt. Vi drack vinet till nötkött (Anna) respektive tryffelpasta (jag). Vinets alkoholhalt ligger på runt 14.5 procent. Det är gjort på druvan Barbera som odlas i hela Italien, men är speciellt vanlig i Piemonte. Druvan ger hög fruktsyra och har hittills haft ett ganska lågt anseende. Men nu är det på väg att vända och druvan står sig bra i konkurrens med andra.

Jag tyckte att vinet hade en ton av ek, mörka bär, örter och jord i smaken. Doften var jordig och bärig. Möjligen anade jag lite choklad och kanske nåt av bränt läder i doft.

Om det var värt 500 bagis? Nja, men det var ett gott vin. Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.