Fredag kväll den 6 mars och lördag förmiddag den 7 mars 2020: Bubbligt och tröttigt (vad är nytt, liksom..?)


 Kära dagbok…

Prosecco och räkor

Bubbel och räkor till kvällsmat på fredagen.

Två aptrötta stapplade iväg efter jobben till Kvarnen för att köpa kvällsmat och -dricka. Ja, jag var så trött att jag faktiskt stapplade. Den här tröttheten är jobbig, jag har nog aldrig känt dess like. Men när jag sätter mig ner och funderar på allt som har hänt de senaste elva åren förstår jag lite bättre att det inte är nåt konstigt. Det har varit så många stora förändringar och omställningar i mitt liv att den här sista, i höstas, känns som om den är på väg att knäcka mig. Jag är helt slut, jag som ska vara stark av alla motgångar… Har nästan inget kvar att ge, varken till mig själv eller andra. Så kan det kännas vissa dar. Sen får jag tack och lov energi ibland av somliga människor och företeelser. Men just nu… är jag så trött. Tröttheten liksom bubblar i mig.

Vi orkade inte laga till nånting vid spis eller ugn igår. Därför bestämde vi oss för laxrullader med pepparrotsost, var sin avocadohalva, lite färska räkor, chiliaioli, bröd och Brieost. Till det drack vi vårt favoritbubbel. Jag föredrar faktisk prosecco framför vanligt vitt vin till skaldjur. Men jisses så hårt korken satt! Det är tur att min Fästmö har kraft i arm. Själv stod jag en bit därifrån med fingrarna i örona eftersom jag är skotträdd…

Nu köpte vi inte massor av räkor, för vi hade bestämt oss för att lämna plats för ost, kex och druvor/oliver lite senare. Jag köpte också fyra röda viner igår, bland annat en gammal favorit. Men jisses så söt den var, tyckte vi båda två. Det är till att ha utvecklat smak för mer exklusiva drycker, tror jag… Utöver det vinet köpte jag en flaska The Butcher, ett vin vi gillade, Ernst utvalda från Toscana 2017 (länken går till hans utvalda årgång 2016) samt en flaska Castelmondo Ripasso 2017. Det sista vinet kostade bara 79 spänn, så det blir spännande att testa. Billiga viner är inte alltid att förakta.


Familjen Katt
var förstås med och hovrade 
när det var såväl räkor som ost i faggorna. Men de var betydligt piggare än vi… Nedan busar Tisslingarna på klöspelaren i vardagsrummet. Det ser ut som om Citrus behåller sin position som herreman på täppan. Här ger hon brorsan Lucifer en högerkrok.

Tisslingarna på klöspelaren

Tisslingarna busar på klöspelaren. Citrus får in en högerkrok på Lucifer.


Sen tog förstås buset ut sin rätt för somliga. 
Då blev min skrivbordsstol ett bra ställe att vräka ut sig på, tyckte Lucifer.

Lucifer utfläkt i skrivbordsstolen

Buset tog ut sin rätt och då blev skrivbordsstolen stället för Lucifer att vräka ut sig.

∼ ♦ ∼

Boken I hemlighet begravd och kaffe på sängen

Lättläst och kaffe på sängen i morse.

Idag är jag ledig, så därför hade jag tömt diskmaskinen på ren disk, tömt kattpottorna, sopat, sorterat tvätt, rivit ur Annas sängkläder (här ska bäddas rent!) och fixat kaffe innan klockan var halv åtta. Anna började jobba sju och jag hörde inte när hon klev upp och gjorde sig iordning. Jag bara vaknar tidigt en ledig dag ändå. Men vi gick till sängs ganska tidigt igår kväll, så jag har nog sovit närmare åtta timmar. Varför är jag då fortfarande trött???

Medan maskin nummer ett tvättade textil i röda toner försökte jag koppla av med min bok på gång och kaffe på sängen. Det var svårt, men boken är extremt lättläst – ibland känns det som om det är en väldigt ung person som har skrivit den.

Första maskinens rena tvätt är hängd och maskin nummer två med ljus textil jobbar på. Jag ska trycka ut det här inlägget och sen fixa frukost. Anna slutar klockan 14 idag och vi har bestämt att ta en drink på stan då. I morrn är det gissningsvis min tur att dammsuga. Jag ska också försöka packa lite, för nästa vecka företar jag en resa neråt landet. Det är lite svårt att packa rätt med tanke på vädret. Idag har vi fortfarande minusgrader, till exempel.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.