Tisdag kväll den 3 mars och onsdagen den 4 mars 2020: Multitaskande på Bananens dag


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan konfunderad

En kan ha massor av synpunkter på det att offentliga verksamheter leker affär.

Det blev till att jobba över en stund igår, men se det var rätt bra, för det innebär att vi kanske redan den här veckan kan komma ut med information om de nya tjänster vi ”säljer”. Ja, även Uppsala universitet, precis som andra offentliga verksamheter, leker affär. Min avdelning ska ta betalt dels för en grundtjänst per anställd och dessutom för extratjänster inom IT som kanske behövs av forskare, institutioner med flera. Det kan en ha en massa synpunkter om. Jag gör bara vad jag har blivit tillsagd att göra och nu känner jag att nånting i alla fall äntligen händer. För det är ju redan beslutat att vi ska utföra dessa tjänster och ta betalt för dem. Jag multitaskade genom att både granska texter och sammanställa underlag för en lathund. Nu får vi se när det kan publiceras. Om det kan publiceras med nuvarande innehåll.

Knäkatten Mini

Knäkatten Mini.

Hemma möttes jag av kattspyor med mera igår, som jag redan har nämnt i gårdagens inlägg. Det var en del att fixa med innan jag kunde sätta mig ner och äta mina trekantsköpemackor med ost och kalkon, mackor, som inte smakade gott. Klockan var närmare 19 innan jag kunde hasa ner i fåtöljen. Då fick jag en liten mammakatt i knäet, för Mini hoppade upp och nöjde sig inte med att ligga på armstödet. I knäet skulle hon ligga.

Jag läste min bok på gång varvat med TV-tittning. Auktionssommar var inte så tramsigt igår, även om en av personerna var väldigt lik fru Flängört, en person som fanns i en av mina gamla vänkretsar. Tyvärr hann jag inte se vilket lag som vann, men de tävlande tycktes ha fokus på lampor. Under programmet hade jag också kontakt med några gamla vänner som jag fortfarande gillar samt en kusin till min mamma. Hej å hå, så jag multitaskade!

När klockan var en kvart i nio fick mammakatten, som blivit bebis, hoppa ner från mitt knä. Jag behövde slänga på mig jeansen, gå med sopor och åka till Fästmöns jobb för att hämta hem henne i bil. Vi kollade en stund till på TV innan jag kroknade och kröp i säng.

Lilla Mini

Mammakatten var bebiskatt igår kväll.

∼ ♦ ∼

Sumobrottare

En ska inte brottas med problem som har med jobbet att göra ensam.

I natt började det regna. Väderappen hade aviserat att regnet skulle gå över i snö, men det blev mest snöblask med betoning på blask. Jag tog paraplyet med mig i morse och med det höll jag mig hyfsat torr.

På förmiddagen blev det fullt ös med snabba jobb och två möten. Men jag gillade det, för det var både uppdrag och möten som innebär att jag faktiskt gör saker tillsammans med andra. Under eftermiddagen blev det som vanligt blandad kompott. Jag tog mig emellertid tid att hjälpa igång ytterligare en kollega, för jag anser att det ska jag göra eftersom det är mitt lilla projekt det gäller. ”Problem” som har med jobbet att göra ska en inte brottas med ensam utan tillsammans med nån/några. Då blir bördan lättare.

Lättad börda, men tyngre kropp gav också den lilla spontana banan- och chokladprovning jag kunde delta i tack vare två kollegor. Det var ju trots allt Bananens dag! Mums!

Banan- o chokladprovning på jobbet

Spontanprovning!

∼ ♦ ∼

Vädret gör att en inte har så stor lust att ägna sig åt nästan nånting annat än att kura ihop sig i en fåtölj och läsa. Jag är i slutet av Främlingen och jag har ännu inte listat ut… ‘who dunnit’.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag kväll den 3 mars och onsdagen den 4 mars 2020: Multitaskande på Bananens dag

 1. Det verkar vara fullt upp, precis som på mitt jobb för tillfället + lite fullt upp på fritidden,tur vi snart får en helg igen 🙂

  Jag hade missat ”bananens dag”, men det gör inget, är ingen bananälskare. Men, det är en praktisk frukt att ha med som snabbt mättande mellis.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja helgerna är numera efterlängtade, men som alltid för korta.
   Vi får frukt på jobbet en gång i veckan och den tar slut på tre sekunder om en inte är snabb. Igår var jag snabb! 😛

   Gilla

 2. Daniel skriver:

  Hej Tofflan!
  Stort tack för att du uppmärksammar Sveriges egen banandag.
  (Instiftad av mig och Bananklubben 2017.)

  Alla dagar borde vara banandagar, så man kan få uppmärksamma denna underbara frukt och samtidigt sprida glädje. 🍌

  Mvh..
  Daniel

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.