Att växa som vuxen: nya perspektiv på dig själv och andra


Ett inlägg om en bok. Och psykololgi.Anders Engquists bok Att växa som vuxen Nya perspektiv på dig själv och andraDet finns en del litteratur i hyllorna på jobbet,
själva avdelningens inriktning till trots. För nåt år sen botaniserade jag och hittade några titlar som jag länge velat dyka ner i. I februari i år började jag läsa Anders Engquists bok Att växa som vuxen: nya perspektiv på dig själv och andra.

Den här boken har rätt många år på nacken. Boken har kommit ut i flera upplagor, vissa av dem uppdaterade. Första utgåvan kom redan 1980. Den utgåva jag har läst, den fjärde, är tryckt 2005. Det säger en hel del om att vissa företeelser är tidlösa – eller så kan de, i litterär form, kompletteras med nya forskarrön.

Som läsare får jag i Att växa som vuxen många exempel ur verkliga livet på svårigheter som människor möter. Ibland känner jag igen mig själv i såväl situationer som människor. Författaren ger mig utöver detta även nya perspektiv och aha-upplevelser på det som sker. Läsaren får verktyg för att klara vissa svåra ting, men inte verktyg som botar utan verktyg för att överleva och klara av att gå vidare. Livet självt blir terapi och jag behöver inte betala dyrt för det – boken har jag inte ens köpt utan lånat.

Jag tycker att den står sig bra fortfarande och finner många nyttiga råd i den. Detta utan att jag känner mig pådyvlad än den ena, än den andra terapiformen. Det enda jag kan känna är en irritation över att jag inte läste den tidigare.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att växa som vuxen: nya perspektiv på dig själv och andra

 1. uppsalaewa skriver:

  Men oj! Tänk att Anders Engqvists böcker står sig ännu. Anders var min handledare i tidigare jobb. Han var mycket skicklig (likaså hans hustru Kerstin). Han har skrivit många mycket bra böcker. Han var också en duktig och uppskattad kursledare (psykologi, kommunikation mm). Så roligt att du uppskattade boken. Leta upp fler av Anders böcker!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den här boken har ju uppdaterats ett antal gånger, men kanske inte precis den här veckan. Ändå står sig innehållet. Psykologi och kommunikation hänger intimt ihop.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.