Tisdag kväll den 25 februari och onsdagen den 26 februari 2020: Knep som ger bonusresultat


 Kära dagbok…

Lucifer sover med öppna ögon

Lucifer, som sov med öppna ögon, får illustrera lite hur jag mådde igår.

Nej, jag mådde inte alls bra igår eftermiddag/kväll. För ett par år sen började få jag riktiga ångestattacker. De bara kommer, oftast utan nån anledning, tycker jag, även om jag vet varför de började komma. Jag har mina knep att ta till och de lyckas för det mesta. Men det tar ändå tid och det tar väldigt mycket kraft och energi. För ett sätt för mig att komma förbi ångesten är att göra nåt fysiskt, typ promenera eller städa eller så. Ett enkelt knep som dessutom ger goda bonusresultat i form av bättre fysiskt mående och renare hem. Jag känner emellertid att jag uppför mig lite konstigt. Bland annat kan jag bli snabbandad, flåsig och snudd på gråtig. Ett annat knep jag tar till då är att berätta för nån att jag faktiskt mår skitdåligt. Det är nästan trolleri, för det funkar i alla fall åtta gånger av tio. Så var det igår, det vill säga jag berättade för nån – och sen tog jag en extra promenad och hämtade mitt bokpaket. Efter det var måendet stabilt. Det kanske är taskigt, men Lucifer Katt fångade jag på bild senare igår kväll när han sov med öppna ögon i min skrivbordsstol. Han ser ut ungefär som jag kände mig.

Vin och ostar

Tisdagskvällsmat för mig.

Jag var mest kaffesugen när jag kom hem igår och eftersom mina sambor skulle äta fläskkött bestämde jag mig för att vänta till lite senare med kvällsmaten. Då kunde jag också lura i min vuxna sambo några bitar ost, oliver och ett glas av Pernilla Wahlgrens röda. Lagom till Auktionssommar dukade vi fram. Efter osten och programmet fortsatte TV-kvällen med Brottsjournalen och Veckans brott. Båda programmen hade inslag om Palmemordet – det ska ju komma nån lösning på fallet under första halvåret i år. Det vore fantastiskt! I sängen läste jag en stund i min bok på gång. Även den närmar sig  upplösningen, men eftersom klockan hade sprungit iväg närmare halv tolv fick jag fortsätta läsa i morse till frukostyoghurten.

I morse var det minusgrader igen och blåsigt, men soligt. Jag traskade upp till en arbetsdag som var hyfsat dräglig. Dagens viktigaste möte låg sist, 14.45 – 16.20. Det var ett riktigt bra möte, som bland annat handlade om struktur och Finland.

Även om det var kallt idag visade sig ju solen. Jag bestämde mig därför för att ta en friskvårdshalvtimme för ljus och luft är aldrig fel. Det var en iskall vind som blåste friskt efter lunch, men jag traskade bort till Orangeriet Linneanum och tittade på växter, främst kaktusar. Och utanför såg jag snödroppar! Tänk att 30 minuter med ljus, luft och växter kan få mig att må så mycket bättre! Enkelt knep, säger jag bara.

∼ ♦ ∼


Kväll får det nog lov att bli kaffe och mackor till kvällsmat 
och sista avsnittet för säsongen av När livet vänder. Eller också får jag fråga Tisslingarna* om tips på kvällsmat. De var inne i skafferiet igår och busade för nån hade glömt stänga dörren…

Citrus och Lucifer i skafferiet

Tisslingarna var inne i skafferiet och busade igår. Citrus är inne i skafferiet och syns knappt.

 

∼ ♦ ∼

*Tisslingarna = Citrus och Lucifer

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 25 februari och onsdagen den 26 februari 2020: Knep som ger bonusresultat

 1. Känner igen mig så med ångesten. Och använder ofta de knapen du skriver om. Det är lugnande i sig, att veta att man inte ”bara” härdar ut, utan gör något som man kommer njuta av sedan när det lugnat sig. Ett jättestädat badrum eller kök t ex är aldrig fel. Kram på dig, hoppas att du mår bättre idag!

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Söndag, måndag och tisdag var tuffa dagar, men nu har det vänt. Jag jobbar stenhårt med att försöka fungera och… det fungerar.
  Hoppas du har det drägligt också.
  Kram!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.