Fredag kväll den 21 februari och lördag förmiddag den 22 februari 2020: Fredagsmys och dumhuvet suger


 Kära dagbok…

Masi Campofiorin 2016

Det här vinet har vi druckit tidigare, men vi provade det också i torsdags på vinprovningen. En flaska sånt fick följa med hem när vi inte lyckades hitta Den Vite Slaktaren.

Ordet fredagsmys har jag filosoferat/raljerat om här många gånger. Det finns fölk som raljerar över mig också, så det går på jämnt ut. Min kära sambo, till exempel, påminner mig ibland om att mina kostvanor från förr i tiden när jag bodde ensam hade en del att önska. Öl och ostbågar alt. choklad stod allt som oftast på menyn. Mat stod sällan på menyn. Nu är jag lite bättre i det hänseendet, men matlagning roar mig inte och då blir det därefter. I kväll ska jag i alla fall försöka komma överens med såväl spis som ugn. Fästmön jobbar och jag tycker att hon bara bör få sätta sig i fåtöljen när hon kommer hem.

Igår efter j0bben hasade vi till Kvarnen för att inhandla nåt ätbart. Ja en kvast tulpaner och en flaska vin, den senare för kommande bruk, följde också med hem. Jag hade velat köpa The Butcher White Cuvée 2018, men som det dumhuve jag är kollade jag inte i förväg om den fanns på Systembolaget i Kvarnen. Den fanns inte där, så det blir till att göra ett besök på stan vid tillfälle.

Fredagsmys blev det emellertid ändå. Vi luftade en Copertino 2010 (ett prisvärt rött vin jag har druckit olika årgångar av under 20 års tid) och dukade fram var sin stor tallrik ostar, pepperdews (färskostfyllda paprikor), oliver, vindruvor, kex och kexstavar. Kexstavar är inte bara jättegoda utan toppen till färsk-/mjukost.

Antikkunnig i Höör 21 feb 2020

Omdömet var nog mera tur än skicklighet.

Efter kvällsmaten (!) fortsatte myset när vi kollade torsdagens Antikrunda från Höör som jag spelat in på DVD-hårddisken. Jag amatörvärderade, fick två stjärnor och omdömet Antikkunnig. Det omdömet var nog mera tur än skicklighet, även om jag tycker ibland att jag faktiskt lär mig saker genom programmet. Men det är lite roligt att gissa värdena via Duo-appen och kolla om en har nån vettig uppfattning om saker och tings värde.

 

Halvsovandes stapplade vi i säng rätt tidigt. Jag läste ut boken om bröllop och mord på Gotland och bytte till en betydligt kyligare deckare om doping i december i Norge. Vad gäller Gotlandsboken har nyligen uppföljaren kommit ut. Den norska boken är den första i en ny serie om Selma Falck av Anne Holt. Den har börjat med flera olika ingångar, men jag känner mig detta till trots inte förvirrad. Boken verkar lovande!

I morse startade jag inte riktigt min första lediga dag den här veckan på sedvanligt sätt, men nästan. Jag var uppe en sväng innan Anna gick till jobbet, fast vaknade gjorde jag vid åttatiden. Medan kaffet bryggdes skrev jag lite innan jag kröp tillbaka till sängen igen för att läsa och njuta av kaffet.


Med tömda kattpottor var jag sen redo att ta ton.
Jag ringde och plågade Annas snälla mamma som fyller år idag med sång. Hon överlevde och tyckte att det lät riktigt bra. Hmmm… Det var gott att veta att hon inte skulle vara ensam på sin dag. Igår blev hon firad av sina syskon, idag av sin äldsta dotter och några barnbarn. Anna jobbar både lördag och söndag (i morgon kl 7 – 21) och eftersom vi var där förra helgen kom vi överens om att hälsa på vid ett senare tillfälle. Presenterna överlämnades i torsdags när Anna träffade sin mamma på egen hand.

Selfie i stekarkeps

Dumhuvet ska ikläda sig stekarkeps i kväll. Hoppas spis och ugn är kopplade till eluttag.

Några golv här hemma behövde torkas. Ursprungstanken var att göra det i morrn, men efter kollad väderprognos blev siktet inställt på städning idag. Anna hade dammsugit i torsdags. Ändå är det ju så att en vill dammsuga innan en torkar golv. Bara det att dammsugaren var tyst. Katterna jublade, förstås. Men stackars Anna… Hon är ihop med ett dumhuve. Visserligen ett lösningsfokuserat sådant, men ändå. Dammsugaren förblev död trots att jag grejade med påsen. Naturligtvis kom det ännu mer damm och skit på golvet under själva grejningen. Men… i källaren stod min dammsugare. Den är snäppet mer levande än Annas som inte ville alls idag. Bara det att jag sen upptäckte att dosan, som en sätter sladden i, var utdragen ur vägguttaget. Aldrig skulle i sånt läge nån enda eldriven dammsugare fungera… Nåja, nu är det dammsuget och golvtorkat här. Och under svordomar har jag även bytt en glödlampa i kristalllampan i vardagsrummet. En har liksom inte frökenfingrar utan prinskorvar…

I kväll ska dumhuvet ikläda sig stekarkeps. Förhoppningsvis är både spis och ugn kopplade till eluttag. Nu ska jag duscha. Det behövs. Ilska gör en varm.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Ironi, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 21 februari och lördag förmiddag den 22 februari 2020: Fredagsmys och dumhuvet suger

  1. Önskar dig en fin söndag. Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.