Fredag kväll den 7 februari och lördag förmiddag den 8 februari 2020: Ibland har en delvis rätt och ibland blir en positivt överraskad


 Kära dagbok…

Igår på jobbet kunde vi konstatera att människor sannerligen har olika åsikter och uppfattningar om saker och ting. Till och med jag och bästa F var inte överens om en sak. Det fick till följd att jag blev tvungen att fota och skicka över en bild på kvällen. Vem som hade rätt? Tja, låt oss säga att vi hade delvis rätt båda två.

Holmes' English pub

Tvisten gällde denna, Holmes’ English pub.


Vad fredagsmys innebär för människor kan också skilja sig åt. 
Jag tog tag i dammsugaren och dammsög där det behövdes hemma på fredagskvällen. Inte den roligaste sysslan efter avslutad 40-timmars arbetsvecka, men mysigt på så vis att det gjorde mig nöjd.

Dammsuger mattan i Bokrummet

Fredagsmys att dammsuga mattan i Bokrummet? Ja, för mig.


Sen upptäckte jag den verkligt roliga överraskningen! 
På en av bänkarna i köket låg ett paket från England. Till mig. Det innehöll ett brev, ett foto och en Cadburychoklad (på 200 gram…) från Richard och Pauline, som inte har glömt mig! Släktingar som jag visserligen aldrig har träffat, men som jag känner mig ännu närmare efter att båda mina föräldrar är döda. Jag mejlade Tom några rader och tackade för att han fört oss samman igen, för jag har haft brevkontakt med dessa släktingar tidigare. Samtidigt lovade jag att skriva till Richard och Pauline, men det får bli via vanlig snigelpost, eftersom vi konstaterade att de inte är ”elektroniska”.


Sen blev det lite mera vanligt fredagsmys, 
för det här att få veta att nån bryr sig om, att nån inte har glömt en, spelar verkligen stor roll för mig. Jag öppnade först en flaska vin och en liten påse chips. Chipsen åt jag själv trots att Lucifer gärna ville smaka (han och de andra fick kattgodis i stället), men vinet och chokladen, som jag också öppnade senare, bjöd jag sambon på.

∼ ♦ ∼

Fredagskvällen går inte till historien som den gladaste, men jag överlevde. Och jag blev ju glad att Richard och Pauline inte hade glömt mig. Jag ägnade en stor del åt Anna-boken. Den var bitvis så jobbig att jag fick pausa. I morse vaknade jag en kvart över sju. Efter att ha tömt kattpottorna och fixat kaffe gick jag tillbaka till sängen och läste ut boken. Slutet var så gripande! Så i morse blev det bokbyte från en bok om en försvunnen liten flicka till en bok om en försvunnen världsartist. Mini ser måttligt road ut på bilden, men jag tror att boken jag ska läsa nu är minst lika bra som den jag slog ihop pärmarna på.

∼ ♦ ∼

Det är dags att sätta fart och inte låta veckans första lediga dag gå till spillo. Jag ska ta itu med en strykhög, äta nåt och fixa till mig innan jag tankar och åker och hämtar Anna i bil efter avslutat jobbpass. Vi ska handla en del nödvändigheter.

I kväll är jag säker på att Anna och Gymnasisten ser musiktävling på TV. Jag läser bok. Andra delen av Erkännandet spelar jag in eftersom jag gissar att vi vill se QX Gaygala. För nä. Jag var inte där i år heller. (Note to self: acceptera sånt som du vet aldrig blir verklighet).

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Jobb, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.