Onsdag kväll den 5 februari och torsdagen den 6 februari 2020: Tidsbrist och vänskaper


 Kära dagbok…

My name is Anna What if your whole life was a lie

Böcker är mina fiktiva bästa vänner, men ibland ställer de ganska provocerande frågor. My name is Anna läser jag just nu och den är mycket bra och tänkvärd.

Det är ju så att tiden ibland inte helt räcker till för allt en vill göra. Jag har till exempel inte tillräckligt med tid för att träffa mina vänner, känner jag. Många av mina vänner bor dessutom inte här i Uppsala, vilket ju också försvårar saker. Så ibland känns det som om jag inte har nån att prata med. Vilken tur att det då finns… böcker! Böcker är mina bästa fiktiva vänner. Och till skillnad från människor är de totalt lojala för de baktalar mig inte eller de skvallrar inte om mig. I stället ger de mig upplevelser och resor som jag annars inte skulle få vara med om. Sen kan de ställa en del ganska provocerande frågor och ge mig mycket att tänka på.

Men självklart är mänskliga vänner det allra bästa. Äkta såna är också lojala och ägnar sig varken åt att baktala mig eller skvallra om mig.

Eller… egentligen är böcker och mänskliga vänner varianter av just… vänner. Så… trots att jag hade för lite tid igår skickade jag in en beställning/reservation inför bokrean hos Bokus. Följande titlar, vissa av dem till riktiga fyndpriser, levereras förhoppningsvis så snart rean startar (den 25 februari):


Resten av gårdagskvällen är inte så mycket att orda om. 
Jag såg på ännu ett gripande avsnitt av När livet vänder och jag var trött och gick och la mig runt klockan 22. Det var för övrigt fler på Main Street som var trötta… Lucifer sov extra gott i min skrivbordsstol. Med lite gos öppnade han ögonen och purrade dessutom, men han väckte mig faktiskt inte förrän 5.45 i morse.

∼ ♦ ∼

Hela förmiddagen idag deltog jag i avdelningsmöte med workshoppar. Mötet hölls i Universitetshuset och jag hade glömt mina jobbglasögon på jobbet. Inte så bra… Jag deltog efter bästa förmåga och tror nog att det gick OK. Dessutom fick jag en liten, men bra pratstund med nya högsta chefen, som snart har varit här i ett år.

I Universitetshuset är det inte bara högt i tak, det är vackert i tak också. Här fångade jag en annan del av taket än den som brukar fotas, samt det vackra golvet. Jag hade ingen aning om bilderna blev skarpa eller oskarpa och när jag Instagrammade fick en kollega korrläsa.


På eftermiddagen fick jag agera fotograf 
fast jag inte är anställd som det. Nån ville också att jag skulle agera översättare, det är jag inte heller. Men jag fotade några personer samt granskade och förhoppningsvis lättade upp en text på svenska.

Det var vad jag hann med under dagtid. I kväll är jag inviterad till laxmiddag, vilket passar bra eftersom lunchen blev torftig. Sen hoppas jag förstås att det blir tid för Antikrundan också.

I helgen ska jag i alla fall prata med en vän om en möjlig verklig resa i vår. Och helg… det blir det ju i morrn kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 5 februari och torsdagen den 6 februari 2020: Tidsbrist och vänskaper

 1. Min bokvän just nu är ”Den tunna isen” Det måste vara en ”tjock” bok för den är på väääldigt många timmar. Men, ett trevligt sällskap när jag åker bil/tränar/lagar mat 🙂

  Hoppas ingen slår klackarna i dom vackra taken…

  Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Ja den är på cirka 500 sidor i pappersform, men bra, tyckte jag, https://tofflandel2.wordpress.com/2020/01/06/den-tunna-isen/ som fick den i julklapp och som utsåg den som januari månads bästa bok här. https://tofflandel2.wordpress.com/2020/02/01/mitt-bokar-2020-nytt-ar-nytt-decennium-och-nya-bocker-i-januari/
  Nej inga klackar i universitetshuset tak och när vi ska fika lägger de ut skitfula hallmattor så vi inte ska spilla och förstöra det dyrbara golvet. Men fint är det, både uppe och nere! 😛

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.