Ett vitt vin: King’s Bay Sauvignon Blanc 2019


Ett inlägg om ett vitt, nya zeeländskt vin.


 

Kings Bay Sauvignon Blanc

Surt, nästan bittert.

Att vi köper och dricker vitt vin är inte så vanligt. Att vi köper viner från andra länder än Italien och Frankrike är också ovanligt. För ett tag sen följde i alla fall en flaska King’s Bay Sauvignon Blanc 2019 med hem. Flaskan har legat på kylning i ett par veckor, men igår blev det läge att skruva upp korken eftersom vi skulle äta havskräftor och räkor.

Ända från Nya Zeeland kommer det här vinet. Systembolaget rekommenderar det som aperitif eller till fisk och skaldjur. Vi gjorde alltså rätt som drack det till skaldjur.

För priset av 109 kronor får en ett ekologiskt vin med en alkoholhalt på 12,5 procent samt en sockerhalt under tre gram. Vinets enda druva är sauvignon blanc. Det är en vanlig vitvinsdruva som ger ganska aromatiska viner.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Ungdomlig, något aromatisk smak med inslag av päron, kiwi, färska örter och citrus. […] Ungdomlig, något aromatisk doft med inslag av päron, kiwi, färska örter och citrus.

Jag tyckte att vinet var i suraste laget för att passa perfekt till räkor med chiliaioli och vitlöksbröd till. I efterhand kan jag tänka att det nog hade funkat bättre att dricka till enbart räkor. Nu blev vinet så surt i munnen att det nästan smakade bittert.

Toffelomdömet blir ändå medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.